Voor 16:00 besteld, vandaag nog verzonden. Alle tipi's GRATIS VERZONDEN.
Voor 16:00 besteld, vandaag nog verzonden. Alle tipi's GRATIS VERZONDEN.
Tipi tent voor je kind kopen: 10 Tips waar je op moet letten

Tipi tent voor je kind kopen: 10 Tips waar je op moet letten

Een tipi tent aanschaffen voor je kind is natuurlijk superleuk. Deze van de wigwam afgeleide kindertent is weer helemaal in opkomst. Je kinderen gaan er waarschijnlijk dol op zijn, maar op welke dingen moet je letten bij het kopen ervan? We gaan het in dit artikel uitgebreid behandelen.

Er zijn namelijk een stuk of wat aandachtspuntjes bij het kopen van een tipi tent voor je kind. Neem even de tijd om ze goed door te nemen. Zo maak je de beste keuze bij het aanschaffen van een leuke tipi kindertent.

Hieronder vind je onze 10 tips om je goed op weg te helpen, lees je snel verder?


10 tips bij een tipi tent voor je kind kopen

Het aanschaffen van een tipi tent voor jouw kind is een feestelijke gebeurtenis. Je kind zal er maar wat blij mee zijn. En met onderstaande tips ontdek je de belangrijkste speerpunten, om zo de beste kindertipi tent voor je kind te kopen.


1. Leeftijdscategorie van de tipi tent voor jouw kind

De tipi tent is voor kinderen bedoeld ermee te spelen met vriendjes en vriendinnetjes, om te leren of je kind even te laten uitrusten. Vrijwel alle kinderen vinden het maar wat bijzonder, zo’n speciaal huisje. Bij het aanschaffen van een tipi tent voor je kind, bestaat er echter wel een leeftijdsindicatie.

Ze zijn namelijk bedoeld voor kinderen vanaf 3 jaar. Wil je toch graag een tipi tent neerzetten voor je kind, maar is deze nog te jong (bv. 1,5 jaar)? Dat kan je gerust doen. Hierbij zal je dan natuurlijk wel goed een oogje in het zeil moeten houden.

Op het moment dat ze dan iets ouder zijn dan 3 jaar, kunnen ze er nog lang plezier aan beleven.


2. Maatindeling van de tipi kindertent

Tipi tenten voor kinderen zijn er in verschillende maatvoeringen. Zo heb je ook tipi kindertenten die in lengte en breedte niet gelijk zijn aan elkaar. Het lijkt iets kleins, maar kan een rol spelen bij het speelplezier en waar je hem plaatst.

De oorspronkelijke tipi’s van indianenstammen zijn vrijwel ook gelijk in lengte en breedte. Dat komt omdat ze vaak in een rondje worden opgebouwd. Wij hebben ook onze Blistr kindertipi tenten met gelijke zijdes gemaakt.

Het komt dus het dichtst in de buurt van de echte indianentent, maar vergroot door de ruimtelijke indeling ook het speelveld voor je kind.


3. Design, kleuren en interieurmatch

De tipi tent voor je kind is er in vele designs, kleuren en stijlen. Ze zijn bedoeld om je kind ermee te verassen, maar ook om te laten blenden in het interieur. Het kan zelfs leiden tot een perfecte interieurmatch.

Helemaal wanneer er gekozen wordt voor een Blitsr tipi tent voor je kind. Wij hebben namelijk goed gekeken welke kleuren leuk zijn voor je kind, maar ook hoe ze bij elk interieur passen.

Ze hebben rustgevende lichte of pastelkleuren, die je natuurlijk met kleurrijke accessoires kan uitbreiden. Er zitten ook enkele flitsende modellen tussen, zoals de blauwe variant. De keuze is aan jou!


4. Gebruikte materiaalsoorten van de tipi tent

Bij het kopen van een tipi tent voor je kind, wil je natuurlijk het allerbeste voor een schappelijk prijs. Ga je voor te goedkope varianten, dan zie je dit helaas vaak terug in de gebruikte materiaalsoorten. Je wilt hier natuurlijk niet op bezuinigen.

Wij hebben hoogwaardige materialen gebruikt voor onze Blitsr tipi kindertenten. Onze gedachte hierachter is dat kinderen een stevige, plezierige maar vooral veilige constructie krijgen …wat eigenlijk een vereiste zou moeten zijn.

Onze tipi's gaan dan ook niet snel kapot, waardoor je kinderen er lang plezier van zullen hebben.


5. Waar je hem gaat gebruiken

Heb jij een echt tipi tent kind? Dan wil die hem waarschijnlijk ook wel meenemen op leuke tripjes, vakanties of logeerpartijtjes. Je hebt dan een tipi kindertent nodig die makkelijk in gebruik is.

Zo moet je hem eenvoudig kunnen afbreken en weer opbouwen ,wat ook de originele bedoeling is van een tipi tent.

Verder is het prettig wanneer je hem naar het bos, strand of vakantielocatie meeneemt dat hij van goede kwaliteit is. Zo kunnen kinderen er ook echt plezier van hebben op de plaats van bestemming. Let hierop bij het kopen van een tipi!


6. Prijs-kwaliteitverhouding

Je wilt dus op de eerste plaats een goede kwaliteit kindertipi tent voor je kind. Het plezier dat kinderen hieraan beleven, is vele malen groter dan bij tenten die een hoop tekortkomingen hebben. Hier mag je best goed op filteren.

Natuurlijk wil je ook een nette prijs betalen, waarbij je zeker niet voor de allerduurste variant hoeft te gaan.

Wij streven er met ons merk Blitsr naar om 100% hoogwaardige kwaliteit te bieden, tegen een eerlijke prijs. Ons motto is dat beide factoren belangrijk zijn en zien de waardering hiervan terug bij onze klanten. Daar doen we het uiteindelijk voor!


7. Gebruikerservaringen van andere klanten

Je kan ook veel ontdekken over hoe tevreden klanten zijn, in de hiervoor bestemde klantbeoordelingen. Ze zijn vaak een sterke indicator hoe producten, in dit geval de kindertipi tent, worden ontvangen maar ook ervaren.

Wij laten klanten ook aan het woord over onze kindertipi speeltenten. Zo worden andere bezoekers nog meer geholpen bij de keuze van een Blitsr tipi tent voor hun kind. Daarbij geeft het ons ook wat meer inzicht over hoe goed wij bezig zijn.

Je kan ze vinden bij onze producten en natuurlijk zelf ook je stem uitbrengen!


8. De aanbieders van tipi tenten voor kinderen

Meestal ben je op zoek naar aanbieder met expertise voor je aankopen. In de zin van leveren ze wel echt kwaliteit, hoeveel tijd zijn ze bezig met het optimaliseren van producten en hoe eerlijk is de prijs. Vaak zijn grote ketens geen specialisten, maar meer prijsvechters.

Wij besteden echter wel veel tijd aan het productieproces, om de beste tipi tent voor je kind te ontwikkelen. Hierbij vinden we veiligheid, speelplezier voor je kinderen en prijs heel belangrijk. Het doel is een ultieme mix te vinden hierin, waaruit de Blitsr tipii tent dan ontstaat.

Met de investeringen die we doen, is dat ons aardig gelukt en zijn veel van onze klanten dan ook meer dan tevreden.


9. Verdiep je in accessoires voor de tipi tent van je kind

Je kan de tipi tent ook leuk aankleden met allerlei accessoires. Gebruik bv. kussen, dekentjes of sfeerverlichting om de boel leuk op te fleuren. De mogelijkheden hierin zijn eindeloos en het speelplezier voor je kind wordt zo vergroot. Wij hebben in onze webshop ook accessoires, specifiek voor onze Blitsr modellen.

Hiermee maak je met een kleed op maat en vlaggetjes in dezelfde stijl die aan de tipi kunnen worden gehangen, de tipi tent voor je kind helemaal af!

Je kan hiervoor de Blitsr tipi tent nemen incl. accessoires, voor nog meer voordeel op de aankoopprijs.


10. Een heldere gebruiksaanwijzing

Er zit bij onze Blitsr kindertipi tenten ook een duidelijke gebruiksaanwijzing, waarmee hij snel in en uit elkaar gaat.


Waarom een Blitsr tipi tent voor je kind kopen?

Wij leggen de focus op veiligheid, gebruikerservaring en prijs. Hiermee denken we onze klanten van alle gemakken te voorzien. Neem maar eens een kijkje in onze webshop en laat je positief verassen!