Voor 16:00 besteld, vandaag nog verzonden. Alle tipi's GRATIS VERZONDEN.
Voor 16:00 besteld, vandaag nog verzonden. Alle tipi's GRATIS VERZONDEN.
Een Tipi tent in elkaar zetten? Zo gepiept in 5 stappen!

Een Tipi tent in elkaar zetten? Zo gepiept in 5 stappen!

Daar is hij dan, jouw mooie tipi tent van Blitsr! Netjes afgeleverd door de bezorger en klaar om uitgepakt te worden. Of misschien heb je er nog geen, maar ben je van plan snel over te gaan tot de aanschaf van zo’n gave tent.

Voor iedereen die al gelukkige bezitter is van onze tipi, is de volgende stap nu om deze klaar voor gebruik te maken. Je kind wil er zo snel mogelijk mee gaan spelen, dus de tipi tent in elkaar zetten heeft nu hoge prioriteit voor ze. Gelukkig is het niet heel moeilijk om onze tipi tenten op te bouwen.

We laten je hieronder zien hoe je dit snel kan doen en geven je nog enkele leuke tips voor het in elkaar zetten. We leveren natuurlijk ook een gebruiksaanwijzing bij onze tipi tenten, maar in dit artikel vind je ook alles wat je nodig hebt. Succes met opbouwen!


Samen opbouwen is toch veel leuker

De Blitsr tipi tent in elkaar zetten is niet ingewikkeld, maar je moet het wel even onder de knie krijgen. Neem er even de tijd voor en je zal het snel doorhebben. Je kinderen zullen dol enthousiast zijn en graag willen helpen bij het opbouwen van hun tipi tentje.

En het is ook zeker een aanrader om de tent samen op te bouwen. Voor jonge kinderen kan het namelijk ook een leerproces zijn. Het lijkt iets kleins maar heeft wel impact op de ontwikkeling van je kind. Ze zullen zich ook trots voelen wanneer jullie hem samen in elkaar zetten. Verder zorgt het ook weer voor een extra momentje samen met je kind, wat voor jullie band ook weer positief is.

Je kan de tipi tent wellicht de eerste keer zelf even opbouwen, zodat je precies weet waar je op moet letten. Maar ga er zeker bij het opbouwen en afbreken samen mee aan de slag, je kind zal er de grootste lol aan beleven.


Zo ga je de Blitsr tipi tent in elkaar zetten

Het is nu tijd om je tipi tent in elkaar te zetten. De onderstaande 5 stappen laten je zien hoe simpel het is en zouden niet lang moeten duren. Zo blijft er meer speeltijd over voor je kind met de Blitsr tipi speeltent.

Blitsr Manual

1. Voorbereiding

Nadat je het pakket voorzichtig hebt opengemaakt, leg je alles even netjes ordelijk neer. Je kan hiervoor het beste wat ruimte maken op de grond, waar je de tipi wilt plaatsen. Zo kan je hem nadat hij klaar is gelijk laten staan. Een andere optie is het op een grote tafel te doen.

Je kan nu de tipi tent in elkaar zetten met de bijgevoegde handleiding, of deze pagina doornemen. Het is belangrijk dat je alle onderdelen even checkt en ze op soort bij elkaar legt. Zo heb je de houten palen, het doek zelf, touw en 2 balletjes en er optioneel nog wat accessoires bij zitten.


2. De stokken in het doek

Leg nu het doek bij voorkeur een beetje uit elkaar op de grond en zoek de lussen aan de zijkant van het doek, waar de stokken doorheen kunnen. Pak nu een stok en duw deze voorzichtig door de daarvoor bestemde tunnels. Herhaal dit tot alle 4 de stokken in de doek zitten. Zorg er een beetje voor dat ze gelijk erin zitten, zodat je de tent straks goed en netjes kan neerzetten.


3. Het positioneren van de tipi tent

Je bent nu op het punt aangekomen dat de tipi tent klaar is om op zijn plekje te zetten. Haal de stokken een voor een uit elkaar, zodat de tent gespreid op zijn poten komt te staan. Hierbij zal je wederom een beetje moeten spelen met hoe de stokken bovenin uitkomen. Steekt 1 stok er te ver bovenuit dan zal de tipi tent scheef komen te staan. Zorg er dus voor dat dit een beetje gelijkmatig uitkomt en zet de tent met de stokken uit elkaar stevig neer.


4. De hele boel netjes vastmaken

Vervolgens ga je met het bijgeleverde touw en de balletjes de stokken bovenin met elkaar verbinden, aan het doek. Door op een logische manier het touw eromheen vast te maken en de balletjes ertussen te klemmen, blijft de tipi tent stevig staan. Wanneer alles goed op zijn plek staat kan de tipi tent dan geen kant meer op. Ga je hem na een tijdje uit elkaar halen, kan je het in tegenovergestelde richting weer makkelijk loshalen. Zo wordt de tipi tent in elkaar zetten en afbreken een fluitje van een cent en een genot om te doen.


5. Versieren van de tipi tent

Nu de tipi tent helemaal in elkaar staat kan je hem nog een beetje in de plooi brengen en nog een beetje fijn afstellen. Maar hij moet nu al helemaal goed staan. Vervolgens kun je er een kleed in leggen, samen met wat kussen om je kind op een lekkere zachte ondergrond te laten spelen. Er zijn ook nog vlaggetjes, sfeerlichtjes, droomvangers of andere dingen die je aan de tent kunt hangen voor nog meer speelplezier en gezelligheid. Wij hebben modellen van Blitsr die je kan aanschaffen met al wat bijpassende accessoires, wat het extra leuk maakt en laat passen bij de rest.


Bij Blitsr tipi tenten zit een duidelijke handleiding

Alle modellen die wij verkopen zijn voorzien van een duidelijke handleiding. Deze luxe lijkt normaal, maar vind je niet bij altijd bij andere tipi tenten terug. We zien ook weleens aanmerkingen in beoordelingen staan van andere tenten en leren hiervan. Het kan gaan om opzetten en afbreken van de tenten, waarbij alles niet altijd helemaal netjes aansluit. Wij leren hiervan en willen hier bij onze tenten maximaal aandacht aan besteden.

De kwaliteit van onze tipi tenten en de handleiding, zorgen ervoor dat de tipi tent in elkaar zetten snel is geregeld. Zo sluit alles perfect aan en heb je er niet veel moeite mee. Dit is leuk voor jou, maar ook je kind …die er namelijk nog sneller mee kan gaan spelen.

Onze tipi tenten zijn verder ook oerdegelijk, dus van stevige materialen en tevens goede kwaliteit. Dat levert het meeste speelplezier op. En daar doen we het voor!


Waarom zijn Blitsr tipi tenten makkelijk in gebruik?

Wij houden van kwaliteit, zeker voor een tipi tent voor kinderen is dit heel belangrijk. Het eenvoudig opbouwen en de kwaliteit zijn aandachtspunten, maar ook dat hij stevig blijft staan. Om die reden besteden we dan ook veel tijd aan materiaalsoorten, professionele afwerking en innovatie voor onze tipi tenten. Hieruit ontstaat de Blitsr tipi tent, waar je lang plezier van zal hebben!

Zo zijn de houtsoort, doek tot het touw met balletjes aan toe met grote zorg uitgekozen. We willen dat er op alle punten optimaal plezier wordt beleeft aan onze tipi’s. Verder letten we ook op extra dingen zoals de maatvoering die we hanteren, leuke bijpassende accessoires, maar ook bv. een klein raampje aan de zijkant van de tent.

Onze tenten zijn daardoor niet alleen makkelijk in gebruik, maar geven klanten ook het gevoel dat ze net wat extra’s krijgen bij het kiezen van zo’n mooie Blitsr tipi tent!


Tijd om ermee te spelen!

Een tipi tent in elkaar zetten is natuurlijk onwijs leuk, zeker samen met je kind. Maar hoe leuk het ook is kost het met die van Blitsr ook weer niet teveel kostbare tijd. Zo blijft er veel speeltijd over voor je kind om eindeloos te spelen met de Blitsr tipi tent.