Voor 16:00 besteld, vandaag nog verzonden. Alle tipi's GRATIS VERZONDEN.
Voor 16:00 besteld, vandaag nog verzonden. Alle tipi's GRATIS VERZONDEN.
Tipi Speeltent voor kinderen: 15 Tips voor meer speelplezier

Tipi Speeltent voor kinderen: 15 Tips voor meer speelplezier

De tipi speeltent is weer helemaal in en veel kinderen staan te springen om hun eigen gemoderniseerde indianententje. Nu is deze leuke speeltent natuurlijk zelf al een heel feest, vanwege de talloze mogelijkheden om je kind te vermaken. Toch kan het altijd nog leuker!

We gaan je in dit artikel kort uitleggen wat de tipi speeltent zo dolletjes maakt. En ook het belang ervan voor je kind. Wat veel mensen namelijk niet gelijk beseffen is dat het naast speelplezier ook bijdraagt aan de ontwikkeling van je kind. De tipi speeltent heeft veel positieve eigenschappen tijdens het opgroeien van je kroost, wat de tipi’s nog interessanter maakt.

Verder gaan we je ook laten zien hoe je veel meer speelplezier kan beleven aan de tipi’s met 15 verrassende tips. Wil je weten hoe jij alles uit deze geweldige speeltent kan halen voor je kind? Lees dan hieronder verder voor onze leuke ideeën.


Wat is er zo speciaal aan een tipi speeltent?

Het is geen gewone speeltent, maar het heeft net even wat meer charme. De vorm, stijl en kleuren geven dat extra sfeertje en het gevoel van een indianenbestaan. Kinderen vinden het maar wat leuk en kunnen zo hun fantasie de vrij loop laten.

Een ander groot voordeel is ook dat je kinderen echt gaan spelen. Zo leren ze creatief te zijn, krijgen ze veel lichaamsbeweging en vaak ook een hoop praatjes. Deze verhalen zullen ze graag met jou en de rest van het gezin delen. Maar natuurlijk ook met vriendjes en vriendinnetjes die op bezoek komen in de tipi speeltent.

De tipi biedt verder ook veel verschillende speelmogelijkheden, activiteiten en een vertrouwd plekje voor je kind. Zo kunnen ze lekker ravotten en avonturen beleven, maar ook even uitrusten wanneer dat nodig is. Ideaal dus in alle omstandigheden. Verder zijn de kleuren ook vaak mooi te combineren in elke kinderkamer.


Je kind zal de grootste lol hebben

En het is natuurlijk belangrijk je kind te zien lachen en voldoening geven wanneer ze er echt lol aan beleven. Je kind zelf zal uren zoet zijn met de tipi speeltent en de tijd aan zich voorbij laten gaan. De meeste kinderen vinden het ook echt hun eigen huisje (binnen het huis) en zijn er dol op.

Het lievelingsplekje van je kind zal dan ook vaak benut worden. Wat ook een leuke bijkomstigheid is dat je kind er ook veel van zal opsteken. Door de beweging en verbeeldingskracht, waar de tipi effect op heeft, gaan ze zelfs sneller leren. Zo schep je dus een ideale situatie omdat het spelenderwijs een stimulans vormt voor de ontwikkeling van je kind.

Combineer het met speelgoed en zorg dat het in of rondom de tent ligt. Zo kan je kind ermee spelen en heeft alles gelijk een mooie opslagplek.


15 tips voor nog meer speelplezier met de tipi speeltent!

Nu je weet hoeveel plezier en voordelen het te bieden heeft voor je kinderen, kan je eens lekker gaan rondkijken. Misschien ben je er al in het bezit van een en benieuwd hoe je het speelplezier kan vergroten voor jouw kind. Gelukkig hebben tipi’s een schat aan mogelijkheden, hieronder alvast onze leuke tips voor de tipi speeltent.


1. Laat je kind kennis maken met het idee

Voor wanneer je er nog geen een hebt aangeschaft kan je jouw kind natuurlijk met een speeltent verassen. Dit effect zorgt voor een hoop euforie en ze willen er waarschijnlijk gelijk mee gaan spelen. Je kan uiteraard ook eerst het idee onder de aandacht brengen en zien hoe je kind hiervan gaat glunderen.

Misschien zien ze wel een, naar hun idee, prachtige Blitsr tipi speeltent in de juiste kleur en met leuke accessoires. Met die voorkeur kan je dan vervolgens kijken of er plaats is voor zo’n blitse speeltent in je huis, wat gezien de omvang eigenlijk altijd wel zal lukken. Ook kinderen hebben namelijk al snel een voorkeur voor een bepaalde variant en kleur, waardoor je ze nog gelukkiger maakt. En over smaak valt niet te twisten.

Meestal heb je echter zelf al wel een idee welke kleur je kind mooi zal vinden. De blauwe kleuren zijn vaak wat stoerder en passen meer bij jongens, de roze kleur is populair voor meisjes. Maar je kan natuurlijk ook een neutrale kleur kiezen en het opleuken met kleurrijke accessoires.


2. Kies het beste voor je kind

Er zijn verschillende soorten tipi speeltenten te vinden waarbij allerlei kleuren, stijlen en materialen worden gebruikt. Je wilt natuurlijk een hippe tent welke je kind mooi vindt, maar die ook een beetje past bij de rest.

Verder is het belangrijk te kijken naar de materiaalsoorten die zijn gebruikt. Wanneer het materiaal van hoogwaardige of degelijke kwaliteit is zal deze op de eerste plaatst prettiger aanvoelen voor je kind, tijdens het spelen. Daarbij is het ook zo dat alles net wat beter past en het ook de duurzaamheid ten goede komt. Zo heb je er lang plezier van en gaat je tipi speeltent niet snel kapot.

De Blitsr tipi speeltent is gemaakt van hoogwaardige kwaliteitsmaterialen en met veel zorg en aandacht ontwikkelt. We willen namelijk de beste speeltent voor je kind kunnen bieden, tegen een eerlijke prijs.

Ze zijn ook uitvoerig getest waardoor je er echt veel plezier van zal hebben!


3. Samen de tent opbouwen

Heb je er een aangeschaft dan is de volgende logische stap hem in elkaar zetten. Bij de Blitsr speeltenten zit een duidelijk beschrijving over hoe je dit kan doen. Het is niet ingewikkeld, maar toch even een klein handigheidje die je met de handleiding snel onder de knie hebt.

Wat nog leuker is om je kind hierbij te laten helpen. Je zal merken hoe leuk je zoon of dochter het zal vinden om samen met jou hun eigen huisje op te bouwen. Het zorgt ook weer even voor wat extra tijd met je kind en het is tevens voor hem of haar een leerzaam proces. Laat je kind dus lekker meedoen!

Nadat je de tent een paar keer samen hebt opgebouwd zal het in en uit elkaar halen steeds sneller gaan. Waardoor er nog meer tijd overblijft voor het beleven van spannende avonturen met je nieuwe tipi speeltent van Blitsr.


4. Maak tijd vrij voor je kind en de tipi speeltent

Het zal vast wel bekend voorkomen, ouders hebben het vaak druk en er is niet altijd tijd genoeg om even te spelen. Toch is het heel belangrijk je kind veel aandacht te geven en samen dingen te doen. Een tipi speeltent is hiervoor een mooi hulpmiddel. Het combineert namelijk verschillende dingen.

Een tipi speeltent staat altijd paraat en garant voor veel speelplezier. Je hoeft ook niet te zoeken naar speelgoed of andere spullen die worden meegenomen op jullie avontuur. Die kunnen namelijk makkelijk en centraal worden bewaard in de tipi zelf. Ideaal toch?

Zorg dat je ook gewoon momenten inlast, iedereen heeft het druk, maar ook tijd voor zijn of haar kinderen. En het is heel belangrijk zoveel mogelijk aandacht te schenken aan ze. Voor je het weet hebben ze echt hun eigen huisje …dus geniet ervan.


5. Je kind een boek laten lezen in de tipi tent

Lekker dollen en ravotten is natuurlijk altijd leuk. Maar soms zal je kind even willen uitrusten of willen spelen met speelgoed. Ook daar leren ze heel veel van, zeker wanneer je ze steeds moeilijker speelgoed geeft. Het is soms best goed om de moeilijkheidsgraad te verhogen, zo zet je ze aan het denken.

Maar ook het voorlezen of laten lezen van een boek is een goed idee. In de tipi speeltent worden ze , wanneer je ze laat, ook niet snel afgeleid. Hiermee ligt de focus echt op het lezen en wellicht vinden ze dit wel heel leuk.

Geef je kind ook steeds nieuwe boeken, zodat ze zich lekker kunnen uitleven. Ze ontdekken hiermee ook wat ze heel leuk vinden en waar bepaalde interesses liggen. Leuk tijdvermaak en natuurlijk ook zeer interessant en leerzaam.


6. De boel opfleuren met leuke accessoires

Blitsr tipi speeltenten zijn natuurlijk al superleuk zonder accessoires. Je kan de tent echter nog veel meer opfleuren met accessoires. Is je tent een specifieke kleur dan kan je hier leuk mee combineren. Met een neutrale kleur heb je echter “cart blanche” waarbij feitelijk alles wel past.

Er zijn meer dan genoeg leuke accessoires te bedenken. Sommige van onze Blitsr tipi speeltenten hebben echter al optioneel leuke en passende accessoires. Zo zijn er bv. een kleed en vlaggetjes helemaal in de stijl van het model, die voor extra sfeer zorgen.

Je kan natuurlijk ook andere accessoires erbij zoeken, wij hebben ze beschikbaar voor je in onze webshop. En blijven dit steeds verder uitbreiden zodat je tipi steeds leuker en mooier wordt. Wellicht heb je zelf nog wat leuke dingen in je hoofd waarmee je de Blitsr tipi speeltent zou willen aankleden. Het is volledig aan jou om hier je fantasie (en die van je kind) op los te laten.


7. Geef de verbeelding van je kind vrijheid

Je kind zal de indianentent geweldig leuk vinden. En wellicht na wat uitleg van jou ook wat meer snappen van het indianenbestaan. De kans is groot dat ze het naar de volledige potentie van een echte tipi willen gaan gebruiken en er in indianenstijl mee gaan spelen. Maar kinderen verzinnen de leukste verhalen.

Zo kan het ook opeens een winkel of supermarkt zijn, of misschien wel een bioscoop. In het restaurant dat ze hebben bedacht mag je koffie komen drinken en in het museum mag je al hun kunstobjecten komen bewonderen.

Speel dus lekker de spelletjes met je kind mee, dit geeft ze de ruimte om hun creativiteit te ontwikkelen. Natuurlijk mag je ze soms een beetje sturen. Maar laat ze ook lekker spelen en erbij bedenken en verzinnen wat ze precies van hun huisje willen maken.


8. Laat technologie even voor wat het is

Het goede aan je kind laten spelen met een tipi speeltent is dat ze echt spelen. Zonder telefoons of tablets in de buurt hebben ze juist nog veel meer lol. Leg ze dan ook bewust aan de kant zodat spelen met het gezin, vriendjes of vriendinnetjes weer centraal staat. Dat is uiteindelijk waar alles om gaat, nietwaar?

Natuurlijk is er ook tijd om even een game te doen op de tablet. En kan je gerust zo af en toe je kind hierop laten rommelen in de tipi speeltent. Maar het geheim zit hem dus in het werkelijke spelen. Zo komt de verbeeldingskracht meer tot zijn recht, bewegen ze veel vaker, verhoogt het de stimulans van hun motoriek en ontwikkelingen, gaan ze meer nadenken en zal leren ook sneller gaan.


9. Ga samen op avontuur in en rond de tipi tent

Het is natuurlijk leuk om er samen met je kind een wilde westen van te maken. Hierbij kan je allebei een indianentooi opzetten en kostuums gebruiken om ook even echt indiaantjes te zijn. Je zal zien dat kinderen het naspelen hiervan en even gek doen met mams en paps leuk vinden. Ze kunnen dit natuurlijk ook met vriendjes en vriendinnetjes doen.

Maar het is ook grappig om een toonbank met kassa voor de tent te zetten en ze spulletjes uit de tent aan jou te laten verkopen. Of met een potjes en pannetjes samen recepten te bereiden. Je zal opkijken van wat voor smakelijke gerechten ze wel niet kunnen bedenken. De vraag is of je het ook lekker zal vinden.

Je kind kan hem dus, ondanks het indianen karakter van de tipi speeltent, werkelijk in van alles omtoveren.


10. Het uitnodigen van vriendjes en vriendinnetjes

Het mooie van de tipi speeltent is dat het een soort ontmoetingsplek kan zijn voor je kind en zijn of haar vriendjes en vriendinnetjes. Zo hebben ze het gevoel dat het uitnodigen echt plaatsvindt in hun huisje, ook al staat de tipi speeltent in een veel groter huis. Ze vinden dit maar wat leuk.

Hiermee zullen de kinderen weer extra leren socialiseren met elkaar, waardoor de tipi’s dus wederom een positieve eigenschap realiseren. Meestal gaat dit gepaard met veel speelplezier, lachen en gepraat. Hierdoor leren de kinderen ook goede omgangsvormen, ook al moeten de ouders wellicht soms nog even ingrijpen.

Je hebt de keuze uit verschillende Blitsr kinderspeeltenten om jouw kinderen te vermaken. Zo is de tipi tent een uniek eigen huisje van je kind, waar ze natuurlijk ook gezellig met kinderen kunnen spelen en doen. Maar we hebben ook een echte speeltent die juist nog meer bedoeld is om intensief mee te spelen samen.


11. Neem de tent mee op reis

Nu krijgt de tipi speeltent van Blitsr natuurlijk een mooi plekje in de kinderkamer, wat deze ook verdiend. Je kind zal het gevoel hebben van een eigen huisje, er eindeloos speelplezier mee beleven maar ook soms heel even in uitrusten. Maar het makkelijke aan een tipi is dat je hem ook eenvoudig mee kan nemen.

De indianen hebben dit model juist zo gemaakt dat hij snel kan worden opgeruimd en elders weer kan worden opgebouwd. Deze karakteristieke eigenschap vind je ook terug in de moderne tipi kinderspeeltenten. En waarom zou je hier dan niet handig gebruik van maken?

Gaan jullie op vakantie, dan kan je hem dus makkelijk meenemen en weer opbouwen op de locatie waar je bent. Je bent hier vrij in en het hoeft natuurlijk niet. Misschien is de blijdschap van je kind wel groter bij het herenigen met de tipi na de vakantie. Maar alles is mogelijk met de Blitsr tipi speeltent.


12. De spulletjes weer netjes opruimen in de tipi speeltent

Tijdens de speeltijd van je kind kan het soms een grote ravage worden. En dat geeft ook niet, daar zijn het nog kinderen voor. Zo kan er speelgoed rondslingeren in en rondom de tent, kussen die overal in het huis liggen of accessoires die je weer even moet lokaliseren. Het hoort er allemaal bij en maakt ook niet zoveel uit bij het spelen.

Maar er komt ook weer een tijd dat de boel moet worden opgeruimd. Het is wel goed je kinderen te leren dat ze hiervoor verantwoordelijk zijn. Natuurlijk help je kinderen hier nog bij op jonge leeftijd, toch is het op vroege leeftijd bewust maken hiervan wel belangrijk. Zo weten ze snel dat het niet vanzelf gaat en gaande weg zelf hun spulletjes moeten opruimen.

Met de tipi speeltent gaat dit spelenderwijs en kan je, in het begin nog, samen met je kind de spulletjes weer in de tipi speeltent opruimen. Later gaan ze dit natuurlijk steeds meer zelf doen. Weer een speelse manier van leren dus.


13. Luister naar hun verhalen en laat ze nadenken

Kinderen hebben vaak allerlei praatjes en verhalen die ze met je willen delen. En ook al zijn ze vaak logisch, soms neemt de fantasie het weliswaar nog een klein beetje over. Het zijn nog kinderen en dit heeft te maken met de verbeelding en speelsheid van je kind. De tipi’s stimuleren dit waarmee ze een positieve uitwerking hebben op de ontwikkeling van je kinderen.

Wanneer ze al deze verhalen met je willen delen, luister er dan ook naar. Je kan hierbij gerust grapjes maken en soms, indien dit nodig is, een beetje sturen en dingen leren. Het hoort er allemaal bij en wordt met de tipi speeltenten wellicht alleen nog maar meer, wat goed is.

Voor ouders is het belangrijk hier ook tijd voor te maken. Je kind heeft maar 1 jeugd en daar wil je graag onderdeel van zijn, toch? Een tipi speeltent kan hier wat dat betreft, door de veelzijdigheid, een positieve bijdrage aan leveren.


14. Een momentje van rust inlassen

Na al het rennen, spelen en tieren zal je kind ook op een gegeven moment weer even wat rust nodig hebben. Nu kan dit natuurlijk overal in het huis, maar ook in de tipi zelf. Zo kunnen ze zich even terugtrekken en uitrusten zonder allerlei prikkels om zich heen. Dat is natuurlijk goed en kan je kind echt even tot rust komen.

Het kan ook een goede plek zijn voor je kind om even af te koelen. Met de tipi kun je dus echt alle kanten uit.

Door er mooie kleden en een paar grote zachte kussens in te leggen kunnen ze riant ontspannen. Je kan ook nog wat andere leuke accessoires gebruiken, of wat sfeerlichtjes en wellicht een dekentje. Je vind bij ons in de webshop verschillende accessoires die wij steeds verder zullen uitbreiden. Het voordeel is dat wij hier veel aandacht aan besteden en ze goed passen bij de modellen die we hebben. Maar je kan natuurlijk ook altijd zelf hiermee aan de slag gaan.


15. Samen met het gezin spelletjes doen bij de tipi speeltent

Wat is er nou gezelliger dan gezamenlijk leuke spelletjes doen? Je zal hier veel plezier aan beleven en het zal je gezin een stuk hechter maken. De tijd die je samen met elkaar doorbrengt zal voor de grootste lol zorgen. Het is ook een optie om dit eens bij de tipi tent te doen.

Laat je kind iedereen uitnodigen of vraag of jullie met zijn allen op visite kunnen komen. Je kind zal het speciaal vinden dat iedereen bij de tipi speeltent komt om spelletjes te doen. Veel leuker dan zo’n stomme tablet, toch?

Uiteraard een tikje gechargeerd maar het spelen van een bordspel ,kaartspel of wat voor spel dan ook is natuurlijk vele malen leuker. En zeker bij de tipi, vanwege zijn speciale karakter en de sfeer die het met zich meebrengt. Probeer het maar eens en roep je gezin bij elkaar om er een avondje voor uit te trekken.


Welke tipi speeltenten zijn er allemaal?

Nu zijn er veel verschillende soorten tipi speeltenten, maar hoe kies je er nou een waaraan je het meeste speelplezier beleeft? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar een aantal factoren.

Zo zal op de eerste plaats de materiaalsoort van goede kwaliteit moeten zijn. Staat de tent stevig, is deze makkelijk in en uit elkaar te halen en voelt het doek hoogwaardig aan? Dan zal je er meer plezier van hebben. Verder zijn leuke modellen ook een onderdeel van het speelplezier dat kinderen eraan beleven. De nodige extra’s maken het af. In zijn totaliteit wil je dus voor een tipi speeltent gaan die met veel liefde, zorg een aandacht is ontwikkeld.

De Blitsr tipi speeltenten voldaan hieraan en zijn uitvoerig getest, voor eindeloos speelplezier tegen een eerlijke prijs.


Waarom zou je een Blitsr tipi speeltent aanschaffen?

Omdat het ons doel is hoogwaardige tipi speeltenten te maken, waar je kind lang plezier van zal hebben. Verder willen we de ouders een mooi product bieden tegen onnodig hoge kosten. Zo scheppen we met onze Blitsr tipi speeltenten een win-win situatie voor ouders en kinderen.

We blijven ook innoveren en onze webshop met nieuwe producten uitbreiden. Zo hebben we naast de tipi speeltenten ook gewone speeltenten en zijn we steeds opzoek naar nieuwe ideeën voor nog veel meer fun!

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief waarin je interessante aanbiedingen, leuke updates en nieuwe producten kan vinden die uitgebreid aan bod komen.


Gelijk aan de slag met deze leuke tips voor de tipi speeltent!

Nu we je overladen hebben met goede tips voor meer speelplezier voor de tipi’s, is het tijd voor actie en superveel leuke speelmomenten. Probeer de tips maar eens en je zal zien hoeveel lol je kinderen, maar ook de rest van het gezin hieraan beleven. Neem lekker ontspannen een kijkje in onze webshop, veras je kind en zet onze tips in voor succes.