Voor 16:00 besteld, vandaag nog verzonden. Alle tipi's GRATIS VERZONDEN.
Voor 16:00 besteld, vandaag nog verzonden. Alle tipi's GRATIS VERZONDEN.
Teepee tent voor je kind kopen? Garant voor uren speelplezier!

Teepee tent voor je kind kopen? Garant voor uren speelplezier!

Veel ouders met jonge kinderen hebben vast weleens van de befaamde teepee tent gehoord, deze gezien bij anderen of er al een in huis staan. Het op de indianen wigwam gebaseerde tentje zorgt voor veel gespreksstof in de samenleving. Logisch gevolg is dan ook dat ze tegenwoordig weer enorm hip zijn en in veel huishoudens een plekje krijgen.

De teepee tent is van alle tijdbeelden, maar zeker nu weer aan een flinke opwaartse trend bezig. Een hoop ouders zien simpelweg wat een beleving het is voor hun kinderen. Je intentie om het speelplezier van jouw kind te vergoten, zal leiden tot ook zo’n prachtig tentje in huis.

Kinderen zijn er werkelijk dol op en het zal je verbazen hoeveel speelplezier er met zo’n tentje te beleven valt voor ze. We gaan je hieronder laten zien waarom er zoveel lol wordt gemaakt met de teepee tent. Je zal waarschijnlijk ook een teepee tent voor je kind kopen, na het lezen van dit artikel.


Waarom is een teepee tent voor je kind kopen speciaal?

Het is geen geheim dat een teepee tent aanschaffen enorm leuk is, met name voor je kind. Dit heeft mede te maken met het avontuurlijke karakter, speciale bouw van het tentje en de oneindige mogelijkheden. Vaak zijn kinderen er helemaal weg van en dat is uiteindelijk waarvoor je hem koopt.

Je hebt veel keuze in designs, accessoires en kleuren. In sommige gevallen kiezen ouders er zelfs voor om een teepee zelf te maken. Hoewel dit leuk kan zijn, zorgt dit ook vaak genoeg voor de nodig debacles. Een teepee tent voor je kind kopen is waarschijnlijk de meest verstandige keuze.

Maar we gaan je in dit artikel meer laten zien wat de teepee tent dan zo leuk maakt voor je kinderen. Wat doen ze ermee? Welke dingen steken ze ermee op? Waar komt de enorme populariteit nou echt vandaan? Hieronder ontdek je de belevingswereld van je kind, wanneer het op de teepee tent aankomt.


Een teepee tent voor je kind kopen betekent eindeloos spelen

Ben je benieuwd waarom je kind zo gek is op de teepee tent? We laten je hieronder zien waar het speelplezier vandaan kom. Wellicht is het ook een inspiratiebron voor bepaalde situaties die je in de praktijk kan toepassen.


Het gevoel van een eigen plekje

Vaak denken mensen aan speeltenten op een grote hoop. Zo kan het zijn dat wanneer er over een teepee tent, wigwam of tipi tent wordt gesproken mensen denken aan de “normale” speeltenten. Maar dat is niet zo.

De teepee tent is heel anders en meer bedoeld om een eigen huisje te vormen voor je kind. Daar waar een echte speeltent vaak groter is en meestal op feestjes wordt gebruikt voor alle kinderen.

Een teepee is dus echt voor jouw kind zelf, helemaal ingericht naar hun persoonlijk wensen. Natuurlijk spelen ze er ook met andere kinderen, maar is bedoeld voor jouw kind. Ze vinden dit maar wat leuk en vaak ook best wel stoer, zo’n eigen huisje.


Ze beleven er geweldige avonturen mee

Wat opmerkelijk is dat er talloze avonturen mee kunnen worden beleefd. Zo kan je een teepee tent voor je kind kopen, waarbij je denkt dat ze zich nu indiaan wanen. Maar kijk er ook niet van op wanneer ze de tent omtoveren tot museum, dierentuin of ijssalon. De draai die kinderen er met hun verbeelding aangeven is werkelijk onbetaalbaar.

Verder spelen ze er ook maar wat graag met andere vriendjes en is het vaak een vaste ontmoetingsplek. Maar ook mama en papa mogen natuurlijk langskomen, om gezellig even een boek voor te lezen of een kopje koffie of thee te doen. De rest van het gezin is ook welkom.

Maar er is ook tijd dat ze er even op zichzelf willen terugtrekken om uit te rusten, iets te bouwen of zelf dingen te leren.


Helpt bij de ontwikkeling van je kinderen

Een teepee tent voor je kind kopen draagt niet alleen maar bij aan hun speelplezier. Ze leren spelenderwijs namelijk ook een hoop dingen. Je kan hierbij denken aan creatief bezig zijn met hun verbeeldingskracht, het opbouwen van iets en probleemoplossing, tot aan beweging en coördinatie aan toe. Ze zullen namelijk best actief zijn de meeste keren dat ze zich in of rondom de tent bewegen.

Zo heeft het voor de totale ontwikkeling van je kind eigenlijk best een positief effect. En zullen ze er ongemerkt een hoop van opsteken. Ze kunnen dit dan later in de echte wereld weer van toepassing laten zijn.

Best een bijzonder tentje dus …die teepee tent!


Lekker sociaal in de weer

Je kind zal ook veel verhalen krijgen tijdens zijn wilde avonturen, helemaal wanneer je kind al graag praat. Ze praten ook onderling veel wanneer er samen word gespeeld met familie, vriendjes of vriendinnetjes. Hierdoor zijn ze lekker sociaal bezig en leren ze ook hier weer een hoop van.

Zo zullen ze moeten samenwerken, problemen moeten oplossen, grenzen leren respecteren en leren ze veel van elkaar.

Het is dus zeker ook een sociale ontmoetingsplek voor je kinderen.


Een plekje om in uit te rusten

Na alle activiteiten worden je kinderen soms ook een beetje loom of zelfs moe. Dan is de teepee tent natuurlijk ook een prima plekje om even uit te rusten. Hiervoor kun je bv. een mooi dik kleed en zachte kussens in de tent leggen. Dan hebben ze ook echt even een plekje waar ze riant kunnen ontspannen.

De teepee tent is geen vervanging voor een bed, maar je kan er wel een klein bedje half inschuiven. Hiermee geef je ze toch het gevoel dat ze in hun eigen tentje slapen. Het is ook leuk om de tent op mooie zomeravonden buiten in de tuin te zetten, gezellig samen te kletsen en ondertussen naar de sterren te kijken.

Ga je op vakantie? Neem hem dan gewoon mee. Je kind zal dit waarschijnlijk hartstikke leuk vinden!


Gezelligheid met het hele gezin

Of je kind er nu zelf in speelt, samen met kinderen of zelfs alle gezinsleden erbij …het is altijd een leuke ervaring. Nu kan je natuurlijk ook de gelegenheid aangrijpen meer gezinsactiviteiten in en rondom de tent te organiseren. Zo kan je spelletjes doen, de dag doornemen of verhalen vertellen bij de teepee tent.

Het zorgt uiteindelijk voor zoveel gezelligheid en laat maar weer eens de veelzijdigheid zien van dit populaire tentje.

Een teepee tent is geschikt voor kinderen vanaf zo’n 3 jaar. Maar heb je nou een kind dat jonger is, kan je er gerust een kopen weliswaar onder toeziend oog. Zo hebben ze er vanaf de toegestane leeftijd ook nog wat aan, in vergelijking met bv. een zogeheten babytentje. Maar ook wanneer ze wat ouder zijn vinden ze het vaak nog maar wat leuk …en anders kan de tent ook nog altijd naar een broertje of zusje.


Voor alle smaken wel een geschikte teepee tent

Teepee tenten zijn er in veel designs, waardoor er voor elk kind wel een leuke tussen zit. Wij van Blitsr hebben een stoere blauwe voor de jongens en een roze variant voor de meisjes, maar ook andere kleuren. We hebben ook nagedacht over een interieurmatch voor de ouders, zodat hij in elk huishouden wel te blenden valt.


Ga jij ook een teepee tent voor je kind kopen?

Zoals je ziet brengt een teepee tent dus veel vreugde in het leven je kind. Door de veelzijdigheid zijn er tal van speelmogelijkheden en gezellige activiteiten mee mogelijk. Neem een kijkje in onze webshop en ontdek welke leuke tenten er allemaal zijn.