Voor 16:00 besteld, vandaag nog verzonden. Alle tipi's GRATIS VERZONDEN.
Voor 16:00 besteld, vandaag nog verzonden. Alle tipi's GRATIS VERZONDEN.
Teepee Tent kopen: waar moet je op letten bij aanschaf?

Teepee Tent kopen: waar moet je op letten bij aanschaf?

Voor wie het nog niet weet, teepee tenten zijn weer helemaal in! Met name jonge kinderen zijn dol op dit soort tentjes waar ze kunnen spelen en ravotten. Het geeft ze een gevoel van een eigen huisje waarin ze naast avonturen ook een boek kunnen lezen, op de tablet bezig kunnen zijn of kunnen uitrusten. Ze dragen tevens bij aan een positieve ontwikkeling van je kind. 

Maar waar moet je bij een teepee tent kopen nou op letten? Hoewel het niet zo ingewikkeld lijkt, kunnen de tips in dit artikel je toch tot nieuwe inzichten brengen. De ene teepee tent is namelijk de andere niet en er zitten veel verschillen tussen bepaalde merken en modellen. 

Hieronder laten we je een aantal tips zien die in de zoektocht naar de juiste teepee tent zeker kunnen helpen. Zo heb jij straks de teepee tent van jouw kinds dromen in huis en doe je een goede aankoop. Ben je al benieuwd naar onze tips?


Tips voor het aanschaffen van een teepee tent

Wil je een teepee tent kopen en weten hoe je de beste keuze maakt? Neem dan snel onze tips door. Je vind ze hieronder.


Kijk naar de kwaliteit van gebruikte materialen

Bij het maken van zo’n leuke teepe tent worden verschillende materialen gebruikt. Hierbij moet je denken aan een doek, houten palen, ringen, touw en andere materiaal. Het mag duidelijk zijn dat niet elke producent van teepee tenten hiervoor exact dezelfde materialen gebruikt. Zo zitten er grote verschillen in kwaliteit, afwerking en duurzaamheid die bijna altijd bedoeld zijn voor de kostenverlaging. 

Het is dus belangrijk dat je, zeker voor je kind, bij een teepee tent kopen hier rekening mee gaat houden. Je wilt immers wel een mooie teepee tent voor je kind, die fijn aanvoelt en ook lang meegaat. Hierin zijn materialen van een hoogwaardige kwaliteit natuurlijk essentieel. 

Bij de Blitsr teepee tenten wordt hier zorgvuldig naar gekeken. Wij kiezen er bewust voor om onze tenten van een hoogwaardige kwaliteit te maken. Het is niet alleen een logische keuze voor je kind, maar geeft je ook een degelijke teepee tent waar ze lang plezier van zullen hebben.


Vergelijk de verschillende maatindelingen

Wanneer je goed kijkt zie je dat de originele teepee tenten een nogal ronde vorm hebben. Soms vind je er ook wat hoeken in, maar de zijdes zijn qua maat vaak gelijk. Het geeft een wat ruimtelijker gevoel en zo komen ze het dichtst in de buurt van een echte teepee tent, zoals indianen hem gebruik(t)en. 

Wij vinden deze maatindeling ook wel praktisch en hanteren deze dan ook voor onze Blitsr teepee tenten. Je kan hem op die manier bv. makkelijk in een hoek zetten, waarbij je optimaal gebruik maakt van de ruimtes in je huis. 

Verder zal je kind er dus meer speelplezier mee hebben. Want is de tent niet rond of met gelijke zijdes dan wordt hij smaller en langer. Los van het feit dat de bewegingsruimte in de tent hierdoor wat kleiner wordt (lijkt), past dit ook niet bij het soort tent. Die hoort namelijk rond of gelijk te zijn.


Kies een passend design voor de teepee tent

Het kiezen van een mooi design is iets wat gepaard gaat met smaak. Vrij logisch kiezen de meeste mensen bij een meisje voor een roze design, voor jongens een blauwe kleur. Maar er zijn natuurlijk tal van andere mooie en stoere designs te vinden. Zo heb je ze met sterren versierd en hebben sommige tenten ook nog de nodige extra’s. De Blitsr teepee tenten beschikken bv. over een leuk raampje aan de zijkant, handig touwtjes om de tent open te zetten en leuke bijpassende accessoires (bij sommige modellen). 

We hebben ook lichte, pastel of neutrale kleuren voor onze teepee tenten. Hiermee kan je de teepee tent eenvoudig matchen met de rest van je interieur. De truc zit hem dan in het aankleden van de teepee tent met kleurrijke accessoires die je elke keer weer kan aanpassen. 

Neem voor het kiezen van een mooi design dus een aantal dingen voor jezelf in overweging voor het maken van de beste keuze!


Lees beoordelingen van andere gebruikers

Een teepee tent kopen doe je op basis van een aantal factoren die jij belangrijk vindt. En smaken op het gebied van designs, kleuren en stijlen verschillen ook weer per persoon. Hierin zal je dus jouw eigen keuze moeten maken. 

Maar er zijn natuurlijk een aantal basisdingen waar je op kan letten. Zoals kwaliteit, gebruikersgemak, extra’s en meer van dat soort zaken. Hoewel je dit kan vergelijken en vervolgens een teepee tent gaat kopen, kan je ook even de beoordelingen raadplegen. Mensen die al een bepaald merk teepee tent hebben gekocht en gebruikt kunnen namelijk haarfijn vertellen hoe goed de tent is. 

Vaak vind je dit soort beoordelingen wel op een website terug. Wij hebben dit ook gedaan, zodat we onze klanten een stem kunnen geven. Dit is goed voor andere klanten die opzoek zijn naar een leuke teepee tent, maar geeft ons ook nuttige feedback waar we wat aan hebben.


Goedkoop is vaak duurkoop

Het is met veel dingen die we kopen zo, dus ook met een teepee tent. Goedkoop wil niet altijd zeggen dat je goedkoper uit bent. Ga je bv. een teepee tent kopen en is de stof van een ondermaatse kwaliteit dan zal deze minder lang meegaan. Er kunnen scheurtjes in komen, slijtagevlekken in raken of de naden kunnen wel niet mooi afgewerkt zijn. Hierdoor zal je misschien sneller een nieuwe moeten aanschaffen en ben je duurder uit. 

Wat overigens ook niet betekent dat je honderden euro’s hoeft uit te geven voor een kwalitatief goede teepee tent. Wij bij Blitsr zijn er juist voorstander van om een teepee tent zo voordelig mogelijk te maken. We weten maar wat goed dat elke euro telt. 

Wij vinden echter wel de kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid van onze tenten belangrijk. Vandaar dat we altijd zoeken naar een optimale prijs-kwaliteitverhouding. We willen natuurlijk graag tevreden klanten.


Versier je teepee tent met leuke accessoires

Hoe leuk een teepee tent al is zonder accessoires, ze maken er natuurlijk wel nog meer een feest van. Je kan de tent leuk aankleden met vlaggetjes, sfeerlampjes, droomvangers, kleden, kussens of andere prachtige accessoires. Het geeft net dat beetje extra sfeer en zal het speelplezier van je kind vergroten. 

Je kan hiermee natuurlijk alle kanten op en bij veel winkels terecht. Wij leveren een paar van onze modellen echter ook met leuke en bijpassende accessoires. Ze zijn in hetzelfde design wat het verhaal natuurlijk compleet maakt. 

Verder zijn deze combinaties ook nog voordeliger!


Je teepee tent kopen bij een specialistische winkel

Je kan teepee tenten bij verschillende winkels kopen. Zo zijn er ook allerlei winkels die dit groot inslaan en ze vaak “erbij” aanbieden. De vraag is echter of dit de teepee tent ten goede komt. 

Het voordeel van winkels die alleen maar teepee tenten verkopen is dat ze veel meer tijd, aandacht en zorg besteden aan de tenten. 

Zo mag je een betere kwaliteit verwachten, eerlijke prijs voor wat je krijgt en is de service meestal ook een stuk beter.


Samen met deze tips ga je een perfecte teepee tent kopen!

Zo zie je dat er toch een aantal dingen zijn waar je aandacht aan kan besteden. Bij het kopen van een teepee tent vinden we dat je dus zeker moet letten op de kwaliteit. De teepee tent waar je kind in gaat spelen moet de beste zijn en mag geen mankementen vertonen. Vandaar dat onze Blitsr tipi tenten van topkwaliteit zijn, tegen een nette prijs.