Voor 16:00 besteld, vandaag nog verzonden. Alle tipi's GRATIS VERZONDEN.
Voor 16:00 besteld, vandaag nog verzonden. Alle tipi's GRATIS VERZONDEN.
Speeltent Wigwam voor kinderen - Voor uren speelplezier!

Speeltent Wigwam voor kinderen - Voor uren speelplezier!

Een speeltent of wigwam kopen voor je kinderen is het leukste cadeau wat ze maar kunnen krijgen om hun eigen plekje te creëeren. Kinderen rennen graag wild rond, of spelen overal en nergens en dan ben je ze continu kwijt. Met een speeltent of wigwam hebben ze hun eigen speelplekje waar ze urenlang kunnen prutsen of zich lekker kunnen terugtrekken. 

De ideale plek voor een speeltent of wigwam

De meeste mensen plaatsen een speeltent of wigwam in de kinderkamer of woonkamer waar de kinderen er veel speelplezier van kunnen beleven. Maar er zijn ook creatievere plekjes te bedenken om je kindertent of wigwam te plaatsen. Hieronder hebben we de meest creatieve plekjes bedacht waar de kinderen ook leuk kunnen spelen met hun speeltent of wigwam!

Een speeltent op het strand

In de warme zomerdagen gaat iedereen graag naar het strand, en de kinderen gaan dan graag mee maar hebben vaak niet hun eigen plekje waar ze even lekker rustig kunnen spelen. Daarom is het strand een ideale plek om een wigwam of speeltent mee naar toe te nemen zodat ze lekker rustig kunnen spelen zonder al die prikkels van buitenaf.

strand speeltent wigwam

Neem een schepje of emmertje mee en ze kunnen leuk binnen in hun tent een zandkasteel bouwen en urenlang speelplezier beleven terwijl jij hopelijk even kunt genieten van het strand of je lunch!

 Een wigwam plaatsen in het bos 

Als je vroeger bij de scouting hebt gezeten heb je vast wel eens in het bos geslapen in een tent. Ook kinderen vinden het erg leuk om in het bos te spelen en wat is er nu leuker om je wigwam mee te nemen naar het bos om hier lekker in te ravotten! Verzamel wat takken of boomstammen om de tent extra stoer op te tuigen en dit is gegarandeerd een succes voor je kinderen.

speeltent wigwam bos

TIP: Als je met meer kinderen bent kun je ook meerdere speeltenten meenemen in het bos om zo een paar "kampen" te creëeren zodat ze samen spelletjes of verstoppertje kunnen spelen met verschillende plekjes waar ze hun fort of kamp hebben opgezet!

 Een speeltent of wigwam in de tuin

Als de kinderen buiten willen spelen in de tuin kan een speeltent of wigwam een ideale uitkomst zijn om ze even op hun "plekje" te houden. Neem wat extra speelgoed mee waarmee ze in de tent zich kunnen vermaken en daarmee kunnen ze uren zoet zijn met hun spulletjes in hun eigen knusse speeltent. 


Met een wigwam is het tevens super makkelijk deze in de tuin te plaatsen aangezien je deze heel eenvoudig kan inklappen als je alle stokken bij elkaar pakt. Zo kun je deze zeer eenvoudig naar binnen plaatsen en droog opbergen indien gewenst.

Een wigwam langs de rivier

Veel mensen wonen in de buurt van een rivier. Vaak zijn hier ook kleine strandjes te vinden of leuke plekjes waar de kinderen super leuk kunnen spelen met hun wigwam of speeltent. Neem eventueel wat zwemkleding voor ze mee als er ook een mogelijkheid is om in de rivier af te koelen op een warme zomerdag. 

Let wel op: Langs een rivier is het natuurlijk niet altijd super veilig voor kleinere kinderen om te spelen. Dus zorg ervoor dat je ze goed in gaten kan houden als ze bezig zijn en zorg natuurlijk dat je altijd een oogje in het zeil kan houden zodat ze niet ongewild het water in kunnen gaan.