Voor 16:00 besteld, vandaag nog verzonden. Alle tipi's GRATIS VERZONDEN.
Voor 16:00 besteld, vandaag nog verzonden. Alle tipi's GRATIS VERZONDEN.
Speeltent voor een kind vanaf 3 jaar: speelplezier voor iedereen!

Speeltent voor een kind vanaf 3 jaar: speelplezier voor iedereen!

Er hangt altijd iets spannends in de lucht voor kinderen bij het ontdekken van een speeltent. Ze vinden het maar wat leuk om ermee te spelen, zich te verstoppen of er met andere kinderen te babbelen. Speeltenten zijn hiermee dus een heel populair onderdeel van hun speelplezier.

Vaak is een speeltent voor een kind vanaf 3 jaar, de tipi tenten tevens ook. Maar wat als je kind nog te jong is of wat ouder? Is hij dan ook geschikt? En blijft het nog leuk wanneer ze wat groter worden? We gaan je zo laten zien waarom kinderen van verschillende leeftijdscategorieën lol beleven aan een speeltent. En waarom, maar ook hoe je het beste een speeltent kan aanschaffen.

Een speeltent heeft namelijk meer voordelen dan je denkt, die je hieronder kan ontdekken!


Is een speeltent ook geschikt voor kinderen jonger dan 3 jaar?

Bij het kopen van een speeltent wordt er vaak een leeftijd vanaf 3 jaar gehanteerd. Het is een soort richtlijn die bedoeld is om de veiligheid van je kind te waarborgen. Maar wat nu als je kind bijna 3 jaar is, of zelfs nog wat jonger bv. 1,5 jaar …kan je dan ook een speeltent voor kinderen vanaf 3 jaar kopen? In de praktijk zou dit wel moeten kunnen.

Wanneer we bv. even in Google intikken “speeltent kind 3 jaar” dan komen er verschillende resultaten naar voren. Hier staan ook speeltenten voor kinderen van 1-3, 2-4 en 3-11 jaar tussen. Het is dus weliswaar een richtlijn, maar kan ook gebruikt worden voor kinderen in andere leeftijdscategorieën.

Het is alleen belangrijk dat bij jonge kinderen er nog even extra wordt opgelet. Waarschijnlijk ben je dit ook wel gewend in andere situaties, dus dat zou een vanzelfsprekendheid moeten zijn. Maar je kan zo gerust een speeltent kopen voor een kind van 3 jaar, zelfs wanneer je kind nog iets jonger is. Maar zorg dat julie de boel goed in de gaten houden. Het voordeel is wel dat je de babytent overslaat en je kind gelijk, wanneer deze wat ouder is, met de speeltent verder kan gaan.


Speeltent voor een kind van 3 jaar en ouder

Je ziet dus dat de speeltent voor kinderen vanaf 3 jaar bedoeld is, maar ook op een nog iets jongere leeftijd wel al kan worden gekocht voor je kind. Misschien vraag je jezelf nu af tot welke leeftijd ze het leuk blijven vinden. Dit hangt af van hoeveel lol ze eraan beleven.

Het kan zijn dat deze er na een paar jaar op uitgekeken raken, maar ook dat ze er nog lange tijd daarna mee blijven spelen. Dit zal verschillen per kind. Maar de tenten staan de tijd dat ze gebruikt worden, zeker garant voor vele uurtjes speelplezier. Ze besteden er veel tijd aan en leven zich helemaal uit.

Er kan gekozen worden voor verschillende soorten tenten, zoals speeltenten maar ook tipi tenten …beide hebben weer hun eigen karakteristieke eigenschappen die voor veel speelplezier zullen zorgen, neem maar eens een kijkje in onze webshop en ontdek welke modellen er allemaal zijn.


De speeltent gebruiken voor broertjes en zusjes

In een gezin met meerdere kinderen kan het voorkomen dat 1 kind op een gegeven moment klaar is met de speeltent. Ze raken er op uitgekeken en krijgen nieuwe interesses die samengaan met de leeftijd die ze bereiken. Dit is een logische gang van zaken en zal op een bepaald moment gewoon plaatsvinden.

Maar wat doe je dan met de speeltent? Je kan deze natuurlijk gebruiken voor broertjes of zusjes. Wellicht zijn die nog op een leeftijd waarin ze dit hartstikke leuk vinden. En zo krijgt je speeltent weer een nieuw leven!

Een speeltent voor een kind van 3 jaar, kan dus op latere leeftijd worden overgedragen aan familieleden. De speeltenten van Blitsr gaan lang mee, dus wanneer ze niet kapot zijn gemaakt kunnen ze gewoon opnieuw worden gebruikt. Ideaal toch? Zo hebben je kinderen er nog langer plezier van!


Een speeltent of tipi tent voor jonge kinderen?

Speeltenten voor kinderen vanaf 3 jaar zijn natuurlijk hartstikke leuk, maar er bestaan ook andere soorten tenten. Zo hebben we bij Blitsr ook tipi tenten, de indianen wigwam vorm tent die weer enorm populair is. Je zal dan ook moeten kijken, of zelfs overleggen, met je kind welke het leukste is zodat je een goed keuze maakt in het soort tent dat je aanschaft.

Speeltenten zijn meer bedoeld voor het spelen, vormen een vaak wat groter huisje en zijn wat meer recht toe recht aan tevens meer basic dan andere soorten tenten.

De tipi tent is juist meer een knus en gezellig eigen plekje, waar kinderen vaak nog meer mee kunnen doen.


Wat zijn de voordelen van een speeltent voor kinderen vanaf 3 jaar?

Ga je een speeltent voor een kind van 3 jaar kopen dan heeft dit verschillende voordelen. De meest duidelijke is het speelplezier van je kind. Toch zijn er nog wat andere pluspunten die zo’n gave speeltent met zicht meebrengt.


Goed voor de ontwikkeling van je kind

Een speeltent voor een kind van 3 jaar, heeft ook invloed op de ontwikkeling van je kind. Ze leren er zowel op jonge als wat oudere leeftijd veel nuttige dingen mee. Je moet de speeltent zien als onderdeel van bepaalde situaties waarin ze terechtkomen, die een positieve bijdrage kunnen leveren tijdens het opgroeien van je kind.

Hierbij kan je denken aan creativiteit, lichaamsbeweging, coördinatie, samenwerken, probleemoplossing, socialisatie en nog veel meer. Je ziet dus dat het significant groter is dan alleen maar een speeltent voor wat extra speelplezier. Een speeltent, maar tevens ook een tipi tent, dragen zo hun steentje bij aan een positieve ontwikkeling van je kroost.

Ze kunnen dingen die worden geleerd tijdens het ravotten met de speeltent, later weer gebruiken in het echte leven.


Onwijs veel speelplezier voor je kinderen

En natuurlijk is ook een heel belangrijk voordeel van een speeltent dat ze er werkelijk uren achter elkaar mee kunnen spelen. Het leuke is dat kinderen altijd wel weer nieuwe avonturen, samen met de speeltent in petto hebben …hun fantasie draait echt overuren wanneer ze ermee aan het spelen zijn.

Ze verzinnen soms de mooiste dingen en al deze verhalen zijn eigenlijk een soort generale repetitie, voor wanneer ze wat groter zijn. Zo spelen kinderen soms situaties na die nog gaan komen om te oefenen. Er zit dus veel meer achter dan alleen maar wat grappige ideeën die ze spuien.

Maar kinderen maken er ook gewoon vaak lol mee en genieten van het rotzooien, samen met andere kinderen ravotten en ook het uitnodigen van ouders bij de speeltent. De mogelijkheden om ermee te spelen zijn werkelijk eindeloos en speeltenten blijven toch altijd een van de leukste dingen in de speelwereld van je kinderen.


Makkelijk in gebruik

Speeltenten voor kinderen vanaf 3 jaar zijn niet heel groot, doch ruim genoeg voor hun om ermee te spelen. De constructie van onze Blitst speeltenten zijn naast degelijk, niet ingewikkeld en dus makkelijk in elkaar te zetten. Daarbij zal ook het afbreken vrij makkelijk gaan. Hierdoor zijn ze ook zeer gebruiksvriendelijk.

We leveren er natuurlijk ook een handleiding bij, maar die zal je na een paar keer doen niet eens meer nodig hebben. Je kan de speeltenten ook eenvoudig opbergen en meenemen wanneer je op pad gaat. We adviseren je ook het opbouwen van de speeltent samen met je kind te doen.

Het is een fluitje van een cent maar kinderen vinden dit vaak leuk en steken er weer wat extra’s van op …en geeft je ook weer een “ouder en kind” momentje wat goed is voor jullie persoonlijke band.


Waarom zijn Blitsr speeltenten uitblinkers bij de rest?

We besteden veel aandacht aan de ontwikkeling van onze speeltenten, die van hoge kwaliteit zijn tegen een eerlijke prijs …ontdek het zelf!