Voor 16:00 besteld, vandaag nog verzonden. Alle tipi's GRATIS VERZONDEN.
Voor 16:00 besteld, vandaag nog verzonden. Alle tipi's GRATIS VERZONDEN.
Speeltent voor buiten en binnen: kinderen vinden dit fantastisch!

Speeltent voor buiten en binnen: kinderen vinden dit fantastisch!

Om verschillende redenen zijn kinderen vaak dol op tentjes. Ze kunnen er in spelen, zich verschuilen en hun fantasie helemaal de vrije loop laten. De meeste ouders weten wel hoe belangrijk zo’n tentje kan zijn voor hun kinderen. Het zorgt voor vele uurtjes speelplezier en staat garant voor een hoop lol.

Nu ben je wellicht aan het kijken naar een speeltent voor buiten en binnen. Immers wil je hem in je huis kunnen zetten, maar bij mooi weer natuurlijk ook snel naar buiten verplaatsen.

Wil je een speeltent kopen? In dit artikel gaan we je laten zien waarvoor een speeltent wordt gebruikt, wellicht geeft het je inspiratie. Verder zal je jezelf moeten afvragen of jij voor een speeltent of tipi tent gaat, hierin zitten namelijk best grote verschillen. We maken je daarom ook even bekend met de kenmerken van deze twee, zodat je hierin de juiste keuze kan maken.


Wat is het verschil tussen een speeltent en tipi tent?

Een speeltent voor buiten en binnen, is behoorlijk anders dan de tipi tent. We gaan je hieronder een duidelijk overzichtje geven met de verschillen. Ontdek welke het meeste geschikt is voor jouw kind en situatie, om de juiste aanschaf te doen.

De kenmerken van een speeltent voor buiten en binnen:

• Speeltenten zijn vaak groter en hebben een andere vorm (huisje)
• Ze zijn bedoeld voor spelen, samen met andere kinderen
• Over het algemeen wat simpeler qua design

Terwijl kenmerken van een tipi tent juist zijn:

• In eerste instantie is een tipi tent speciaal voor jouw kind bedoeld
• Staat meestal in de kinderkamer, maar kan ook makkelijk worden verplaatst
• Een karakteristieke vorm, die van een echte indianen wigwam
• Zijn vaak heel sfeervol, zeker met de juiste accessoires
• Je kan ze voor veel (andere) activiteiten gebruiken

Zoals je ziet zitten er een aantal duidelijke verschillen tussen beide tentjes, ga voor een tentje die het beste bij jouw kind past.


Het is met een speeltent voor buiten en binnen altijd feest

Een speeltent zorgt altijd voor veel enthousiasme bij kinderen. Ze houden ervan om heel actief bezig te zijn en met een tent kan je alle kanten op. Hieronder meer over aan wat voor activiteiten je dan kan denken.


Samen met andere kinderen spelletjes spelen

Hoewel kinderen er natuurlijk ook gerust zelf in kunnen spelen, worden ze toch vaak gebruikt met andere kinderen. Ze kunnen er in ravotten met broertjes en zusjes, maar ook vriendjes of vriendinnetjes die op bezoek komen. Het spelen in en om de speeltent kan werkelijk op allerlei manieren.

Zo kunnen ze met hun verbeelding aan de haal gaan en net doen of het een winkeltje is. De een komt dan aan de tent, waarbij een ander speelgoed in de tent aan deze bezoekers verkoopt. Kinderen leven zich meestal helemaal in en dat is goed voor hun creatieve denkvermogen.

Maar er kunnen ook spelletjes worden gespeeld. Van echte fysieke bord-, kaart- of opbouwspellen tot wellicht leuke games op de tablet. Ze zullen ook lekker veel babbelen met elkaar en dingen doornemen en van elkaar leren. Meestal vliegt de tijd wanneer ze met een speeltent bezig zijn.


Ideaal voor op verjaardagen, feestjes en logeerpartijtjes

Een speeltent voor binnen en buiten kan je dus best veelzijdig inzetten. Zo zijn ze ook heel handig op verjaardagen, waarop ook meestal veel kinderen komen. Geef de speeltent een plekje in de woonkamer, in een hoek of waar wat meer ruimte is. Zo kunnen ze lekker met elkaar spelen en kunnen de andere gasten met andere dingen bezig zijn.

Maar ook op hun eigen verjaardag of feestjes bij anderen kan de speeltent worden gebruikt. Het zorgt altijd voor veel speelplezier en de andere kinderen zullen er ook dol op zijn. De speeltent is dus altijd een goede binnenkomer.

Wat voor bijeenkomst het ook is, een speeltent doet het eigenlijk goed in alle situaties.


Zet de speeltent binnen voor hun eigen speelparadijsje

De speeltent kan makkelijk binnen worden geplaatst. Het gaat in de meeste gevallen om een ruime tent, maar kan wel qua maat in elke woonkamer worden geplaatst. Het voordeel is dat het ook gelijk kan dienen om speelgoed in op te ruimen. Dat blijft dus niet rondslingeren maar is centraal terug te vinden in de speeltent.

Onze Blitsr speeltenten zijn groot genoeg om met meerdere kinderen in te staan en spelen. En anders kan er altijd nog rondom de tent worden gespeeld. Door de hoogte kunnen de meeste kinderen er rechtop in staan.

Wij hebben speciaal aandacht gegeven aan de juiste maatvoering die in alle opzichten het meest ideaal is.


De speeltent buiten gebruiken vinden ze helemaal geweldig

Bij mooi weer is het natuurlijk heerlijk om de speeltent buiten te zetten. Je kan hem in de tuin een mooi plekje geven, zodat je kinderen er lekker in de buitenlucht mee kunnen spelen. Het is ook heerlijk voor de zomeravonden, doordat het langer licht blijft kunnen ze er nog lang mee doorspelen.

Ga je barbecueën, dan is een speeltent ver van de grill afzetten ook een goed idee. Zo lopen de kinderen niet teveel in de weg of te dicht bij het vuur. Maar hebben ze een eigen plekje, wat voor een veiligere situatie zorgt.

Je wilt immers niet dat ze de boel per ongeluk omgooien en een speeltent voor buiten en binnen kan je dus overal kwijt, voor dit soort feestjes.


Ze kunnen er even uitrusten in alle drukte

Tijdens het spelen kunnen ze soms behoorlijker tekeer gaan. Na een tijdje zullen ze echter uitgeblust raken en willen ze ook even uitrusten. Geef ze wat limonade en zet wat stoeltjes in en om de speeltent. Zo kunnen ze even lekker bijtanken en bijkomen van hun drukke activiteiten.

Je kan met een klein tafeltje erbij ze ook iets rustiger laten spelen, tekenen, of wat muziek laten luisteren. Het zal de meeste tijd een dolle boel zijn, maar er zal ook weer af en toe een momentje van rust voorbij komen. Hiervoor kan je de tent dus ook gebruiken.

Zo is een speeltent voor buiten en binnen dus best veelzijdig.


Veel speelmogelijkheden met een speeltent voor buiten en binnen

Zoals je ziet heeft een speeltent dus echt veel verschillende speelmogelijkheden te bieden voor je kind. De speeltenten zijn eigenlijk altijd wel populair, maar momenteel samen met tipi tenten weer aan een flinke opmars bezig. Je ziet ze daarom ook steeds vaker opduiken in huishoudens.

Het heeft waarschijnlijk te maken met de behoefte naar het echte ouderwetse spelen. Dit blijft toch altijd het leukste. En hoe kan je dat beter doen dan met een geweldige speeltent voor buiten en binnen, waarmee je bijna alles kan.

Ontdek het zelf en je zal zien hoeveel lol kinderen ermee beleven.


Samen opbouwen en afbreken

Het opbouwen en afbreken van de tent is leuk om samen te doen met je kind. Ze vinden dit interessant en is tevens een leerzaam proces voor hun. Je doet ook weer wat samen met elkaar en dat is goed voor jullie band.

De speeltenten voor buiten en binnen, van ons merk Blitsr, zijn overigens niet heel ingewikkeld. Zo gaat in elkaar zetten en alles loshalen vrij eenvoudig. Het zal dus ook niet gek veel tijd kosten waardoor er meer tijd voor spelen overblijft.

We hebben onze speeltenten ook voorzien van een duidelijke handleiding.


Wat voor tent wordt het voor jouw kind?

Je weet nu waarom speeltenten zo leuk zijn en wat de voornaamste doelen zijn waarvoor ze worden gebruikt. Het is nu aan jou verder om een keuze te maken voor welke tent jij gaat voor je kind. Je bent door dit artikel in ieder geval weer wat wijzer geworden, kan de juiste keuze maken en wellicht onze tips toepassen in de praktijk!