Voor 16:00 besteld, vandaag nog verzonden. Alle tipi's GRATIS VERZONDEN.
Voor 16:00 besteld, vandaag nog verzonden. Alle tipi's GRATIS VERZONDEN.
Speeltent voor binnen: kinderen willen hun eigen plekje!

Speeltent voor binnen: kinderen willen hun eigen plekje!

Speeltenten zijn geweldig om kinderen te vermaken, maar ook bedoeld om een eigen plekje te vormen voor je kind. Ze vinden het leuk om een tentje in het huis te hebben waar ze kunnen spelen, samenkomen met kinderen, of even in kunnen uitrusten. Het zorgt zo voor veel speelplezier en geeft ze dus ook een stekkie dat van hun is …die tevens bijdraagt aan de ontwikkeling van je kind.

Je kan een speeltent binnen of buiten neerzetten en beide hebben zo hun voordelen. We gaan je in dit artikel laten zien welke pluspunten een speeltent voor binnen gebruiken heeft. Verder laten we je ook zien welke verschillen er zitten tussen een speeltent en tipi tent.

Ze hebben namelijk veel gemeen, echter ook behoorlijk uiteenlopende kenmerken. Hierdoor kan je bepalen waar jij echt naar opzoek bent. Kijk hieronder snel verder en ontdek wat een speeltent kan opleveren wanneer deze binnen staat.


Speeltent binnen gebruiken of een tipt tent neerzetten?

Je hebt verschillende kindertenten die je binnen kan gebruiken. Zo wil je in eerste instantie een speeltent binnen neerzetten, maar een tipi tent is ook een optie. Ondanks dat ze voor je kind beide leuk zijn om in te spelen, zijn er ook de nodige verschillen tussen deze 2 tenten die je hieronder kan vinden.

Een speeltent is bedoeld voor:

• Het binnen of buiten spelen, alleen of met meerdere kinderen
• Een wat grotere tent om in te spelen waar kinderen in kunnen staan
• Talloze feestjes waarop ze een centrale speelplek dienen

Terwijl een tipi tent meer wordt gebruikt om:

• Kinderen een lekker knus eigen huisje te geven
• Naast spelen ook een plek te zijn voor leren, lezen en soms slapen
• Een speciaal plekje te zijn, in de vorm van een indianen wigwam
• Gezellig op te fleuren met accessoires
• Vaker op de kinderkamer te worden geplaatst (in de woonkamer zetten, meenemen tijdens uitstapjes of naar vakantiebestemmingen kan natuurlijk ook)

Je kind kan dus met beide fantastisch spelen, maar ze hebben wel een iets ander karakter.


Wat zijn de voordelen van een speeltent binnen gebruiken?

Een speeltent buiten of binnen plaatsen is allebei leuk. Het binnen neerzetten van een speeltent heeft echter ook zijn specifieke voordelen. We gaan je ze hieronder laten zien.


Je bent niet afhankelijk van het weer

Dit is een van de grootste voordelen, waarbij het dus niet uitmaakt of het goed of slecht weer is. Je kan de tent bij mooi weer buiten plaatsen …maar tijdens een regenbuitje ook makkelijk binnen neerzetten. Een speeltent binnen gebruiken zorgt er dus voor dat je niet hoeft te letten op weersomstandigheden.

Meestal is het leuk om de speeltent in de woonkamer te zetten, waar kinderen dan wel meer ruimte hebben om te spelen. Je zal deze ruimte dan natuurlijk wel even tijdelijk moeten opofferen voor het speelplezier van je kind. Een andere optie is deze in de kinderkamer te plaatsen, voor wanneer dat beter uitkomt.

Het is natuurlijk wel leuk om bij mooi weer, de speeltent zo snel mogelijk weer naar buiten te verplaatsen. Dit zorgt toch meestal voor nog meer plezier. Speeltenten laten zich dus makkelijk lenen voor elke weersituatie.


Ze hebben alles binnen handbereik

Het andere voordeel is dat wanneer kinderen binnen spelen met een speeltent, alles binnen handbereik is. Handig voor wanneer ze je snel even iets willen vragen, dorst krijgen of misschien even iets willen pakken. Met een speeltent in de tuin kan dit natuurlijk ook, maar het staat dan toch iets verder weg.

Hoewel het niet veel zal uitmaken kan het toch een soort extra gemak voor je kinderen zijn. Helemaal wanneer je een grote tuin hebt of boerderij. Staat de tent wat verderop, kan het dus iets langer duren voordat je kinderen bij huis aankomen.

Ook bij situaties waar ze gevallen zijn, een wondje hebben of op een andere manier even wat hulp nodig hebben kan afstand dan een rol gaan spelen.


Minder snel vies worden van je kinderen

Het is natuurlijk prima dat kinderen buiten spelen en daarbij worden ze nu eenmaal sneller vies. Maar wil je dat even niet laten gebeuren op bepaalde momenten dan kan je ze beter even met de speeltent binnen laten spelen. Zo is de kans dat ze heel erg smerig raken niet zo groot.

In het gras, aarde of zand zullen ze toch wat gauwer vlekken op hun kleding krijgen. Misschien ook wel zandkorreltjes in de schoenen. Je zal ze ook goed hun handen moeten laten wassen en desnoods schoonmaken met een doekje. Ze kunnen soms behoorlijk vies terugkeren na een uitbundig speelavontuur.

Bij het binnen gebruiken van een speeltent, heb je hier dus geen last van.


Ideaal voor tijdens het oppassen

Een speeltent binnen neerzetten kan ook ideaal zijn wanneer je aan het oppassen bent. Het kan zijn dat je zelf wat dingen moet doen bv. wassen, koken of strijken waardoor het handig is wanneer je de groep op een centrale plek in de gaten kan houden. Zo raak je geen kinderen kwijt en kan je af en toe even checken of alles goed gaat me ze.

Het geeft je zelf ook wat meer rust, omdat je weet waar ze zijn.

Je kan ze ook even snel bijeen roepen voor de lunch, wat drinken of wanneer er problemen zijn tijdens het spelen. Zeker wanneer je zelf ook nog druk bezig bent dus best handig, wanneer de speeltent binnen staat. En het geeft je ook een beetje tijd voor jezelf, ze kunnen er namelijk urenlang mee in de weer zijn.


Een speeltent binnen hoef je niet te verplaatsen

Ga je een speeltent buiten opbouwen dan laat je deze na gebruik meestal niet staan. Meestal breek je de tent weer af en zet je deze in een tuinhuisje, of wellicht binnen op een daarvoor bestemd plekje. Je bent er dus iets meer tijd aan kwijt, om de boel te verkassen.

Terwijl je en speeltent binnen eigenlijk kan laten staan. Wanneer deze midden in de woonkamer staat hoef je deze alleen maar een beetje aan de kant te schuiven. En ben je niet steeds bezig het hele tentje te verplaatsen.

Dit kan zeker voor wat extra tijdswinst handig zijn.


Wil jij een speeltent binnen neerzetten?

Heb jij ook al zo’n zin om een leuke speeltent te kopen, die je binnen (of buiten) kan neerzetten voor je kind …bekijk dan hieronder even onze tips voor het aanschaffen ervan en waar je op kan letten.

Tips voor het aanschaffen van een speeltent zijn:

• Ga voor een speeltent gemaakt van hoogwaardige kwaliteit materiaalsoorten
• De aanwezigheid van een duidelijke handleiding voor het opbouwen en afbreken
• Lees gebruikerservaringen van andere klanten
• Kies voor een eerlijke prijs (goedkoop is vaak duurkoop)
• Bij voorkeur aanschaffen bij een specialist in kindertenten

Naar onze mening ben je dan het beste uit voor je speeltent!


Ga jij ook voor een gave Blitsr speeltent?

Dat is ook de reden waarom wij van Blitsr veel liefde, tijd en aandacht besteden aan de ontwikkeling van onze speeltenten. Hierdoor zijn onze klanten doorgaans zeer tevreden over onze tenten en zijn we blij met alle feedback. Het laat ons zien dat we goed bezig zijn, of wellicht nog dingen kunnen verbeteren …wij streven echter altijd naar de beste producten voor onze klanten tegen een eerlijke prijs.

Naast een leuke speeltent binnen of buiten gebruiken, kan je ook kiezen voor andere kindertenten die we in ons assortiment hebben. Hierbij kan je denken aan onze leuke indianentent, oftewel onze avontuurlijke tipi tenten. Ze zijn weer helemaal in en kinderen vinden ze echt fantastisch.

Neem gerust een kijkje in onze webshop en ontdek welke tent het beste geschikt is voor jouw kind. We hebben veel leuke modellen. Heb je vragen, stel deze dan ook gerust aan onze vriendelijke klantenservice!