Voor 16:00 besteld, vandaag nog verzonden. Alle tipi's GRATIS VERZONDEN.
Voor 16:00 besteld, vandaag nog verzonden. Alle tipi's GRATIS VERZONDEN.
Kindertent voor buiten: leuke speelplek voor kinderen!

Kindertent voor buiten: leuke speelplek voor kinderen!

Ze zijn weer helemaal in opmars, de kindertenten! Het plezier dat kinderen aan deze tenten beleven is echt onbetaalbaar. Je kroost kan lekker spelen, fantasie de vrije loop ermee laten en kindertenten zijn een ook positief element in hun groei en ontwikkeling.

Hoewel de populaire kindertenten binnen kunnen worden gebruikt, is de optie om jouw kindertent buiten te zetten nog veel leuker!

We gaan je hieronder laten zien welke kindertenten buiten kunnen worden gebruikt, verschillen tussen maken of kopen en de redenen waarom een kindertent in de buitenlucht zetten zo fantastisch is …lees snel verder om dit allemaal te ontdekken.


Welke kindertent buiten gebruiken voor je kind?

Bij het maken van een keuze in welke kindertent je voor buiten wilt gebruiken, is het handig te weten welke soorten er zijn. We gaan je daarom kennis laten maken met verschillende soorten kindertenten. En hoe je er eventueel zelf eentje kan maken.


Je kan een tipi tent buiten zetten voor jouw kind

De tipi tent is heel populair, vanwege zijn avontuurlijke karakter. Het is feitelijk een op indianententen (wigwam) gebaseerde kindertent. Ze hebben een vaak kegelvormig design met veel franje en accessoires.

Het oorspronkelijke verschil tussen een echte wigwam en een tipi tent is het gebruik ervan door verschillende indianenstammen. Waar de wigwam meer een huis van statuur is die niet makkelijk kan worden verplaatst, is de tipi juist bedoeld om makkelijk mee te nemen op reis. In de moderne vorm van kindertenten worden ze vaak op een hoop gegooid …maar we noemen ze wel echt tipi tenten.

Je plaatst hem doorgaans op een kinderkamer, maar de kindertent buiten zetten kan natuurlijk ook. De bedoeling ervan is echt een eigen (knus en gezellig) huisje te zijn voor je kind. Ze kunnen er in spelen, boeken in lezen en met andere kinderen in ravotten.


Of in een speeltent buiten laten spelen

De speeltent voor buiten is heel anders dan een tipi tent. Zo is de vorm meer die in de stijl van een “normaal” huisje. Speeltenten worden vaak gebruikt voor feestjes, partijtjes en verjaardagen.

Ze spelen er meestal met veel andere kinderen mee, waarbij het nog steeds hun tent kan zijn …maar wel iets minder persoonlijk dan de tipi tent. De speeltenten zijn vaak groter en hoger zodat kinderen er helemaal rechtop in kunnen staan. Ze zijn ideaal voor een centrale speelplek voor buiten en binnen.

Je kan de kindertent buiten zetten voor urenlang speelplezier. Hij gaat makkelijk in en uit elkaar, waardoor hij bij iedere gelegenheid snel gebruiksklaar kan worden gemaakt. Speeltenten zijn meer bedoeld voor spelen dan een eigen persoonlijke huisje te zijn voor je kind, vaak wat meer basic qua design …maar staan garant voor een hele hoop lol voor iedereen.


Zelf een kindertent voor buiten maken

Je kan ook zelf een kindertent maken, wat sommige ouders (knutselaars) maar wat leuk vinden om te doen. Hiervoor zal je de nodige materialen in huis moeten halen, gereedschappen moeten hebben en de tijd om alles tot uitvoering te brengen. Vanzelfsprekend is een duidelijke handleiding om er een te bouwen ook geen overbodige luxe.

Hoewel het leuk is om er zelf een te maken, neemt het ook veel tijd in beslag. Je bent al gauw uren bezig en dan praten we nog niet eens over het winkelen naar de juiste materialen voor de tent of andere hobbels op de weg. Verder is niet iedereen even handig. De kosten kunnen lager uitpakken, maar bij goede materiaalsoorten is dat nog maar de vraag.

Veel mensen kiezen dan ook voor het aanschaffen van een kindertent. Het bespaart een hoop tijd, misschien zelfs geld en geeft je de garantie van een kwalitatief degelijke tent in een mooi design. Maar het is heel persoonlijk, de keuze is dus aan jou!


Wat is er zo leuk aan een kindertent buiten zetten?

Nu de keuze in kindertenten je bekend is, gaan we jou ook laten zien waarom een kindertent buiten gebruiken een geweldige happening is. Het geeft je namelijk veel voordelen. Ontdek ze snel.


Heerlijk genieten van het zomerse weer

Deze ligt natuurlijk wel heel duidelijk voor de hand, maar genieten van het mooie weer is zeker een van de belangrijkste pluspunten. Het is heerlijk om in de buitenlucht bezig te zijn met een mooi en warm zonnetje erbij. Een gevoel van nog meer vrijheid en de heerlijke frisse lucht van de natuur. De zintuigen worden van alle kanten vaak nog meer geprikkeld.

Het is tevens voor de ouders lekker om de kindertent buiten te zetten, om zo zelf ook aan de nodige zon-uurtjes toe te komen. Je kan dus wel spreken van een win-win situatie. En je kan tegelijkertijd ook een oogje in het zeil houden.

Je bent dus goed bezig en kindertenten buiten zetten is om die reden al ideaal!


Je kind heeft meer ruimte om te spelen

Een ander voordeel van een kindertent buiten plaatsen is dat kinderen zo een groter speelveld hebben. Immers, wanneer deze binnen staat (in een kinderkamer) dan is de ruimte natuurlijk beperkt. Zelfs in de woonkamer zal de speelruimte, ondanks de grotere omvang, nooit zo groot zijn in vergelijking met de tuin. En je kan hem natuurlijk overal neerzetten, wat de mogelijkheden natuurlijk onbeperkt maakt.

Ze kunnen veel meer rennen, spelen en ontdekken wanneer het speeloppervlak groter is. Vanzelfsprekend is er ook meer ruimte voor bijbehorend speelgoed, om een balletje te trappen of de buurt uit te nodigen. Het speelplezier van je kind wordt hiermee dus vergroot!

En dat is waar het om draait, toch?


Leuk voor picknicken, strand of andere natuurgebieden

Je kan dus de kindertent buiten in de tuin zetten, maar ook meenemen wanneer je op pad gaat. Ga je lekker naar een bos of park voor een familiepicknick, dan neem je de tent makkelijk mee. Vervolgens zet je hem op de plaats van bestemming lekker in het gras voor je kind.

Ze kunnen er in spelen, even de schaduw opzoeken maar ook uitrusten. Je zou er zelfs eten en drinken in kunnen zetten die je in de koelbox hebt meegenomen, op momenten dat de kindertent niet wordt gebruikt. Zo blijven je versnaperingen langer koel in de hitte.

Maar ook naar het strand, andere natuurplekjes en zelfs vakantie meenemen zal zorgen voor veel plezier!


Geen rommeltje binnen maar buiten

Staat de kindertent buiten, dan blijft binnen ook de boel netjes aan kant. Dit kan een (tijdelijk) voordeel zijn voor wanneer je bezoek verwacht of even geen zin hebt in rommel in je huis. In de tuin of op andere plekken kunnen ze zo lekker hun gang gaan, zonder dat jij je eraan stoort.


Makkelijk in gebruik

Kindertenten, zeker die van ons merk Blitsr, zijn heel makkelijk in gebruik. Je zet ze binnen no-time neer en afbreken is ook het welbekende “fluitje van een cent” werk. We leveren een duidelijke handleiding bij de tent die je na een paar keer doen waarschijnlijk al niet eens meer nodig hebt.


Zet ook een schitterende kindertent buiten!

Zoals je ziet brengt een kindertent veel vreugde in het leven van jonge gezinnen, zeker voor de kinderen. Het is niet voor niks dat kindertenten weer populairder zijn dan ooit …kans is groot dat jouw kind er ook dol op is!

Het wordt pas echt leuk wanneer de kindertent buiten staat, omdat dit veel voordelen heeft. Niet alleen voor kinderen, maar ook de mama’s en papa’s in het verhaal heeft het pluspunten. Ga je een kindertent aanschaffen dan raden we je zeker aan de kindertent zoveel mogelijk buiten te zetten.

Je zal absoluut weer een ervaring rijker worden!