Voor 16:00 besteld, vandaag nog verzonden. Alle tipi's GRATIS VERZONDEN.
Voor 16:00 besteld, vandaag nog verzonden. Alle tipi's GRATIS VERZONDEN.
Kindertent kopen: Voor ultiem speelplezier!

Kindertent kopen: Voor ultiem speelplezier!

Heb je het al gehoord? Kindertenten, en met name de tipi speeltenten, zijn weer helemaal in. Het verwezenlijken van zo’n leuke speelplek zal voor veel plezier zorgen, maar ook bijdragen aan de ontwikkeling van je kind. Er zijn tal van redenen waarom je de behoefte naar kindertenten ziet toenemen.

Nu zijn er natuurlijk veel verschillende variaties van de kindertent. Bij de aanschaf ervan zal je daarom ook op een aantal dingen moeten letten, voor het maken van de juiste keuze. Je wilt immers het allerbeste voor je kind.

We gaan je in dit artikel helpen te bepalen welke kindertent het beste bij jouw telg past. Verder zetten we alle voordelen ervan ook voor je op een rijtje. Zo krijg je een duidelijk beeld van de mogelijkheden en waarom eigenlijk alle ouders een speeltent voor hun kinderen zouden moeten aanschaffen. Ben je al benieuwd, lees dan snel verder …en wordt wegwijs in de wondere wereld van de kindertent.


5 tips bij het kopen van een kindertent

Hieronder gaan we je eerst laten zien op welke belangrijke punten je moeten letten bij het kopen van een kindertent. Deze aankooptips zullen ertoe leiden dat je voor jouw situatie het beste in huist haalt, zonder teveel te betalen. We willen namelijk dat iedereen er blij van wordt, ouders en kinderen.


1. Bepaal het doel van de kindertent

Op de eerste plaats moet je even nagaan waarom je op zoek bent naar kindertenten en met welke insteek hij gebruikt gaat worden. Is het er een voor in de kinderkamer? Wordt er intensief mee gespeeld? Gaat hij gebruikt worden tijdens feestjes? Verschillende vragen waarvan de antwoorden een rol spelen bij het maken van een keuze voor een bepaald soort kindertent.

Zo heb je de tipi tent voor kinderen (een soort wigwam uit de oude indianentijd), bedoeld om een huisje binnen het grote huis te zijn voor je kind. Ze kunnen hier natuurlijk ook in spelen, maar vormt tegelijkertijd een vertrouwd plekje waar ze even kunnen afkoelen.

Er zijn ook speeltenten met een andere vorm, die meer bedoeld zijn om echt alleen maar in te spelen. Samen met andere kinderen kan deze worden gebruikt op feestjes, verjaardagen en elke keer wanneer het speeltijd is.

Bekijk dus eerst even waarvoor hij gebruikt gaat worden.


2. Materialen, stijlen en kleuren

Wanneer je een beetje rondkijkt merk je al snel dat er veel verschillende soorten kindertenten zijn. Zo heb je verschillende materiaalsoorten die worden gebruikt welke een belangrijke factor spelen bij de tevredenheid. De stijlen variëren ook per kindertent. Blitsr kindertenten hebben verschillende indelingen, raampjes, openingen waardoor er genoeg keuze is in onze webshop. De kleuren en verrassende prints maken het af, of je kiest natuurlijk voor een neutrale variant.

Je kan namelijk ook in de weer gaan met leuke accessoires in en rondom de kindertent. Dit geeft net dat beetje extra sfeer en resulteert vaak in nog meer speelplezier voor je kinderen. En het staat ook wat leuker bij de rest van het interieur. Jij hebt hier, samen met jouw kind, volledig de vrije hand in.

Leuke en passende accessoires zijn er ook van Blitsr zelf, wat het verhaal natuurlijk helemaal compleet maakt.


3. Ga voor de juiste prijs-kwaliteitverhouding

Enkele belangrijks aspecten bij het kopen van kindertenten zijn het speelplezier, de duurzaamheid en het prijskaartje. De ideale verhouding tussen deze 3 is natuurlijk altijd het streven. Je zal merken dat sommige modellen heel “goedkoop” aanvoelen en wellicht niet zijn wat je ervan verwacht.

Je hoeft overigens ook echt geen bergen geld neer te leggen voor een degelijke speeltent voor je kinderen. Maar het is wel de bedoeling dat je de kwaliteit ontvangt die voldoet aan je verwachtingspatroon. Vergelijk ze daarom en ontdek welke kindertenten eenvoudig in gebruik zijn, vervaardigd uit hoogwaardige materialen die lang meegaan en of het prijskaartje een eerlijk bedrag heeft.

We willen je te kennen geven dat Blitsr op al deze punten hoog wil scoren, wat ons overigens aardig goed is gelukt. Zo wordt er veel aandacht besteedt aan onze concepten, blijven we innoveren en proberen we de prijs zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Wat wil je nog meer?


4. Gebruiksaanwijzing

Zoals de indianen er al mee bezig waren proberen wij hierop verder te breien. In de vroegere indianenstammen had je de oorspronkelijk wigwam. Het vormde een huis voor vaak 1 gezin, waarvoor hij groot genoeg was. De wigwams werden gebouwd maar zijn voor het eenvoudig afbreken, meenemen en elders weer optuigen niet echt geschikt.

Maar er waren ook andere stammen, waarbij de tipi tent juist heel populair was. Deze vond je voornamelijk in een groot prairie-gebied, gelegen in een uitgestrekt vlakte dat van Amerika overliep in Canada. De tipi’s zijn makkelijk in elkaar te vouwen en makkelijk weer op te bouwen. Ze vormen dus meer een stevig verplaatsbaar huis dat overal naartoe kan worden meegenomen.

Blitsr borduurt nu graag verder op die gedachte. Het moet namelijk eenvoudig zijn de tipi speeltent in elkaar te zetten. We doen er natuurlijk ook een praktische handleiding bij voor je, zodat je het snel door hebt.


5. Sla je slag bij leuke kortingen

Onze kindertenten zijn met grote zorg ontwikkeld, er is genoeg keuzevrijheid en laten je hiervoor slechts een eerlijke prijs betalen. We hebben namelijk echt hart voor ons merk en willen graag iedereen voordeel bieden bij onze producten. Zo is de prijs van onze kindertent zeer betaalbaar.

Wat overigens niet betekent dat we af en toe geen leuke acties hebben. Zo zijn er soms leuke aanbiedingen met flinke kortingen voor een beperkte tijd. Heb je al iets op het oog? Dan is het, tijdens een kortingsactie, zeker slim om hier gebruik van te maken. We doen dit namelijk niet elke keer en ze komen een keer in de zoveel tijd voorbij. Laat ze dus niet aan je neus voorbij gaan.

Wil je helemaal goed op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen, nieuwtjes, maar ook onze spectaculaire acties? Word dan lid van onze nieuwsbrief. Hier staat namelijk alles in!


De voordelen van een kindertent op een rijtje!

Nu we de tips bij het aanschaffen ervan hebben gehad, zijn er ook natuurlijk nog alle voordelen die een kindertent heeft. De meest voor de hand liggende is natuurlijk veel speelplezier, maar je zal verbaast staan over een hoop andere gunstige eigenschappen. Het levert namelijk ook een zeer positieve bijdrage aan de ontwikkeling van je kinderen.


Een eigen plekje voor je kind

Een kindertent en dan helemaal de tipi tent zorgt voor een eigen, veilig en vertrouwd plekje voor je kind. Ze voelen zich echt thuis in hun persoonlijke kleine indianenhuisje. Het is tevens een opslagplek voor hun speelgoed waarmee ze in en rondom de tent eindeloos kunnen spelen, met veel plezier.

Maar het kan ook een mooie plaatst zijn om even tussen de kussens een boek te lezen of aandachtig met blokken te spelen. Geef ze hierbij ook speelgoed waarbij de hersentjes flink moeten kraken. Hierdoor worden ze uitgedaagd en leren ze nog sneller en beter nadenken. Het voordeel is dat, wanneer ze dit in een tent doen, ze hier volledig de focus op kunnen leggen (zonder extreem veel andere prikkels).

Of ze kunnen er even afkoelen na een tirade, uitrusten na het spelen of gezellig kletsen met andere kinderen. Het feit dat dit allemaal mogelijk is met een kindertent, geeft de veelzijdigheid ervan maar weer eens aan.


Je kind leert wat verbeeldingskracht is

Het is een vaak over het hoofd gezien voordeel van een kindertent, de verbeeldingskracht van je kind.

Deze verbeeldingskracht en de vrijheid deze tot volledige potentie goed te ontwikkelen is heel belangrijk. Zo gebruiken verschillende uitvinders, designers, netwerkbeheerders of automonteurs dagelijks hun verbeelding. Om maar even wat beroepen te noemen.

De vaardigheden die ze al op jonge leeftijd geleerd hebben, worden nu in de volwassen wereld toegepast. Ze moeten nadenken, voorbeeld situaties schetsen en verscheidende problemen lokaliseren. En daarbij natuurlijk ook consequenties overwegen en bepaalde resultaten verwachten voordat ze het gaan proberen.

Kinderen de ruimte geven "net alsof spelletjes" te laten spelen, zal een positieve uitwerking hebben op hun ontwikkeling. Ze gebruiken dit weer creatief op school en later op werk, in sociale situaties en hoe ze problemen moeten oplossen.

Een kindertent kan hierbij een belangrijke rol spelen en we proberen ze dan ook zo aantrekkelijk mogelijk te maken, waardoor de stimulans voor de ontwikkeling van je kind alleen nog maar meer vergroot wordt.


Stimuleert de motoriek en ontwikkeling van je kind

De meeste mama´s, en papa’s natuurlijk ook, weten wel hoe belangrijk lichaamsbeweging is voor hun kinderen.

Met een kindertent zijn kinderen 9 van de 10 keer actief bezig waarbij ze kruipen, draaien en rennen in de raarste situaties. Dit is natuurlijk heel goed en ontwikkelt ook de coördinatie in de brein van je kinderen. Ze zullen ook goede inschattingen moeten maken bij het in en uitgaan van de tent, gepaard met andere wilde activiteiten die ze aan het doen zijn. Het is dan ook een perfect attribuut bij de fysieke ontwikkeling van je kinderen.

Maar ook geestelijk speelt de kindertent een belangrijke rol en door hier vaak mee te spelen, is de kans ook groot dat ze sneller gaan leren.


De sociale vaardigheden van je kind worden verhoogd

Kinderen beginnen op jonge leeftijd al verbeeldingskracht te ontwikkelen. Ze gaan hier stukje bij beetje spelenderwijs mee aan de slag en wat later ook met vriendjes en vriendinnetjes. Het is een leerzaam proces en kan een soort fundament vormen voor hoe ze later op een sociale manier met andere kleine (en natuurlijk grote) mensen omgaan en doen.

Ze gaan op een gegeven moment andere kinderen hierin betrekken en zo leren ze op eigen snelheid alles wat ze ontwikkelen, met verbeeldingskracht in de realiteit te implementeren. De manier waarop ze zullen gaan spelen, de houding die ze aannemen en lol erin zal drastisch veranderen in echte wereld.

Het is dus goed om ze de ruimte te geven hun verbeeldingskracht goed te ontwikkelen. Ze passen het namelijk later ook weer toe in sociale kringen met anderen. Ze leren concepten als delen, om beurten samen iets te doen, hun gevoelens te uitten, woede te controleren en samenwerkingen aan te gaan. Het lijkt allemaal zo simpel en vanzelfsprekend, maar voor kinderen is het een heel nieuw wereldbeeld en vormt het en belangrijk onderdeel van hun leerproces, die ze met sprongen tegelijk nemen.


Ze bouwen emotionele intelligentie op

Wanneer ouders een beetje tijd besteden met hun kleuters, zal het opvallen dat kinderen op die leeftijd nog vaak worstelen met het feit dat andere mensen ook gevoelens hebben. Je zal hierbij weleens tot 10 moeten tellen, om geduld op te brengen ...maar gezien hun leeftijd is het natuurlijk heel logisch.

Kinderen op die leeftijd zijn heel vatbaar en worden overladen met allerlei prikkels van zintuigen. Er zijn zoveel geluiden en dingen waarnaar ze kijken, gevoelens en informatie die ze moeten opslaan en verwerken. Voor kinderen is dit een flink leerproces. Ze vinden het hierdoor soms moeilijk hoffelijk te zijn met de gevoelens van anderen en focussen vaak eerst op zichzelf. Ze gaan dit spelenderwijs natuurlijk wel leren en zich steeds meer vormen en ontwikkelen. Het hoort allemaal bij het groeiproces van kinderen.

Tijdens het spelen in en om een kindertent gaan ze dit leren …samen met verbeeldingskracht en in de echte wereld natuurlijk met hun vriendjes en vriendinnetjes (of de ouders).


Kinderen leren zichzelf kennen

Kleine kinderen hebben nog niet zo'n grote inbreng over wat ze dagelijks doen.

Natuurlijk zullen ze luid en duidelijk hun mening profileren, over wat voor vreemde groente je nou weer hebt voorgeschoteld tijdens het avondeten. Maar kinderen volgen nog voor het grootste gedeelte wat jij doet en nemen hier een voorbeeld aan.

En natuurlijk kunnen kinderen veel van hun ouders leren en gaande weg samen nieuwe dingen ontdekken. Maar om erachter te komen wie ze echt zijn, waar hun voorkeuren en afkeuren liggen, of wat ze voelen en denken bij bepaalde dingen is verbeeldingskracht heel belangrijk. En spelen met een kindertent kan dit proces goed ondersteunen.

Hieronder wat voorbeelden van voorkomende situaties:

• Een kind dat in een huis woont zonder huisdieren komt er opeens achter dol te zijn op honden, katten en hamsters ...ook al denken zijn of haar ouders hier anders over. Ze toveren de tent met hun verbeeldingskracht om in een eigen boerderij, dierenopvang of kattencafé.

• Jongetjes spelen met blokken en meisjes met poppen, maar het kan ook zomaar dat poppen helemaal niet zo interessant zijn. En sommige meiden meer interesse hebben in het bouwen van dingen. Het kan zomaar zijn dat ze in en rondom de kindertent allerlei huizen, steden of kastelen bouwen en de barbies laten voor wat het is.

• Het kan zijn dat je kinderen koken geweldig leuk vinden en graag met potjes en pannetjes nep gerechten (of misschien ook soms wel echt eten) willen maken voor het hele gezin. Het kan voor kinderen de nodige tijd kosten om te ontdekken wie ze echt zijn, wat een heel belangrijk proces van hun ontwikkeling is.


Ontdekken van de wereld om zich heen

Voor kinderen moet de wereld er wild uitzien waar alles supersnel lijkt te gaan. Zelfs volwassenen hebben soms de behoefte om even de tijd te nemen om nieuwe dingen echt te ervaren. Voor kinderen zijn de simpelste dingen al nieuwe prikkels die ze moeten verwerken, terwijl die tijd er natuurlijk vaak niet eens is.

Hoe kunnen ze al deze gevoelens nou op een goede manier verwerken?

Voor wat opheldering hier even een definitie van het "net alsof spelen" van jonge kinderen:

"Het is een gezond onderdeel in de jeugd van elk kinds sociale, emotionele en cognitieve ontwikkeling en moet niet beangstigend zijn voor ouders of opvoeders.”

Wees dus niet verrast wanneer je kinderen een tandartspraktijk naspelen in de kindertent, nadat ze de dag ervoor hun tanden hebben laten schoonmaken bij de tandarts. Of er een school van maken vlak voor het moment dat ze ook echt daadwerkelijk naar de kleuterklas gaan. Het is voor hun de manier om alles te verwerken en al deze nieuwe ervaringen uit te pakken ...het hoort allemaal bij de ontwikkeling van je kinderen.


Confrontaties met veel verschillende onderwerpen

Het is ongelooflijk moeilijk te raden wat wel of niet angstaanjagend kan zijn voor je kinderen. Zo kan het zijn dat je ene kind als de dood is voor spinnen, terwijl de andere er leuk mee gaat spelen en ze fascinerend vindt. Hoe dat uitpakt kan soms heel interessant en verrassend zijn voor de ouders.

Bepaalde karakters die op het eerste gezicht logisch beangstigend zouden kunnen worden gevonden door je kind, kunnen de meeste favoriete personages worden waar je kind maar wat graag mee wil spelen. De andere kant van het verhaal is dat hele simpele en onschuldige dingen zoals een vallende tak niet in hun rijtje meest fijne objecten staat.

Een belangrijk deel van de schrik die je kinderen hiervoor hebben is dat ze geen controle hebben over het feit, wanneer die tak op hun afkomt. Die kan namelijk op elk willekeurig moment afbreken. Bliksem kan zomaar plaatsvinden, insecten in een reclamespotje verschijnen zomaar op de tv en een hond kan plotseling door het hek van de buren heen naar ze gaan blaffen.

Tijdens het spelen in een kindertent hebben ze de mogelijkheid met hun verbeelding dit soort dingen na te spelen en bepaalde zaken te confronteren. Zo gaan ze de wereld veel beter snappen, doordat ze er herhaaldelijk mee in aanraking komen. En nemen bepaalde schrikmomenten ook af en verdwijnen ze vaak zelfs helemaal.


Het maken van vriendjes en vriendinnetjes

Ja, letterlijk ook echt maken! Denkbeeldige vriendjes of vriendinnetjes, de net alsof speelmaatjes of onzichtbare huisdieren ...wat ze ook verzinnen, het hoort allemaal bij de gezonde verbeeldingswereld van je kinderen.

Kinderen geven op zeer jonge leeftijd vaak nog de voorkeur aan zelfstandig spelen, omdat samen spelletjes doen soms tamelijk ingewikkeld lijkt. Dit is typisch iets voorkomt bij kleuters, omdat het in beginsel een lastig concept voor ze is waarin kinderen moeten groeien. Wanneer ze echter iets verder zijn leren ze heel snel samen dingen te doen.

Je kan het een beetje zien als een generale repetitie voor de echte wereld, waarin ze natuurlijk volop met elkaar bezig zijn.

De denkbeeldige karaktertjes die ze verzinnen komen vaak ook weg met een hoop dingen. Dan waar je kinderen zelf natuurlijk in het echt mee weg kunnen komen. Het is ook een manier om grenzen op te zoeken en leren wanneer ze te ver gaan en de limiet is bereikt.


Toepassen van nieuwe kennis tijdens het spelen

Kinderen nemen continue nieuwe informatie op als een spons doet met water, tijdens al hun belevingen in de grote wereld. Ze zijn vaak gedreven nieuwe dingen die ze hebben geleerd toepasselijk te maken in de praktijk tijdens het spelen in en rondom de kindertent.

Dit kan een nieuw danspasje zijn, een leuk goocheltrucje, of een lang en moeilijk woord dat ze hebben geleerd uit te spreken.

Het punt is dat kinderen met hun avonturen die ze beleven de mogelijkheid krijgen, nieuwe concepten die ze gedurende hun drukke dag geleerd hebben te oefenen. Zo kunnen ze zien hoe deze in de praktijk en echte wereld uitpakken.

Kinderen krijgen niet altijd de gelegenheid of tijd om deze nieuwe concepten te oefenen, terwijl ze heel belangrijk zijn. Kinderspeeltenten zijn hiervoor juist heel geschikt, omdat ze er verschillende nieuwe dingen kunnen repeteren.


De bevordering van vertel- en spraakvaardigheden van je kind

Communicatie is een belangrijk onderdeel van het "net alsof spelen" zeker wanneer vriendjes, vriendinnetjes, broertjes, zusjes of andere familie erbij betrokken zijn. Maar zelfs wanneer ze even alleen aan het spelen zijn, zal je opvallen dat ze opmerkelijk verbaal bezig zijn.

Wanneer je weleens geluisterd hebt naar wat je kinderen allemaal zeggen, tijdens het spelen in de kindertent, zal je soms verbaasd (of soms misschien wel geschokt) zijn over wat ze allemaal te vertellen hebben.

Hier zitten soms ook hele geavanceerde woorden en zinnen tussen, maar dat is ook niet gek ...kinderen luisteren perfect naar hun omgeving en vangen deze woorden allemaal op. Ze gebruiken ze eerst tijdens spelletjes, waarna ze deze in de echte wereld verder gaan gebruiken.

Ze leren ook van elkaar, wanneer ze avonturen beleven en gebruiken nieuwe woorden en zinnen die ze van elkaar leren om ze in de praktijk te gaan gebruiken.


Kinderen leren probleemoplossing met een kindertent

Soms verzinnen kinderen de gekste dingen. Zo kan het zijn dat de vloer opeens uit lava bestaat. Dit lijkt in eerste instantie gewoon een spelletje, maar je zal merken dat er vaak ook meer achter zit.

Ze zijn in veel gevallen bezig met probleemoplossing.

Kinderen bedenken vaak bepaalde obstakels in hun verbeeldingswereldje, die moeten worden opgelost. Het kan zijn dat de vloer opeens lava is, de deur wordt geblokkeerd door een draak of en een geheim wachtwoord nodig is om in de kindertent te komen.

Het feit dat ze een oplossing vinden en ze de problemen benoemen geeft aan dat ze oefenen voor situaties in de echte wereld. Elke keer wanneer ze succesvol door de lava vloer navigeren, krijgen ze meer zelfvertrouwen om problemen op te lossen in de praktijk.


Leuke accessoires voor nog meer speelplezier

Het leuke van een kindertent is dat je enorm veel verschillende accessoires hebt om de tent verder op te fleuren. Je kan hierbij denken aan kussens, kleedjes, dekens, vlaggetjes, sfeerlichtjes en nog veel meer. Wij hebben voor onze Blitsr kinderspeeltenten ook accessoires in onze webshop. Deze passen helemaal goed bij de modellen die we hebben, om het helemaal compleet te maken voor nog meer speelplezier.


Ongekende variatie mogelijk met een kindertent

Een groot voordeel van kindertenten is dat er eindeloos veel mogelijkheden zijn voor je kind om ermee te spelen. Ze kunnen er een boek lezen, met blokken spelen, gezellig kletsen met vriendjes en vriendinnetjes, er een kasteel van maken (of willekeurig ander object), het biedt een veilig plekje om uit te rusten en ga zo maar door. Je kind zal er dol op zijn!


Samen de kindertent opbouwen

Heb je een mooi kindertent in huis gehaald? Dan is het tijd om deze op te bouwen …en het samen met je kind doen zal voor veel plezier zorgen.

Je zal merken dat jouw kind hier graag bij helpt en wil meedoen met het maken van hun eigen huisje. Bij Blitsr doen we bij al onze kinderspeeltenten een duidelijke handleiding, waarmee de tent zo in elkaar zit. Het samen opbouwen van de tent zorgt er ook weer voor dat je wat extra tijd met elkaar kan besteden. Geef je kind ook stukje bij beetje wat meer verantwoordelijkheid, wanneer dit gewenst is …daar leren ze weer van.


Waarom zou je een Blitsr kindertent kopen?

We zijn goed op de hoogte hoe een ideale tipi of speeltent voor kinderen eruit moet zien. Het is om die reden dat we dan ook veel aandacht besteden aan materialen, duurzaamheid, prints, kleuren en hoeveel speelplezier eraan wordt beleefd wanneer ze worden gebruikt. Verder willen wij ook met eerlijkheid in ons hart, ouders een nette prijs bieden.

Je kan natuurlijk een kijkje nemen in onze webshop om zelf te ontdekken wat je van onze producten vindt, jezelf aanmelden voor onze nieuwsbrief of vragen stellen aan onze klantenservice …wij staan altijd klaar om je van antwoorden te voorzien!