Voor 16:00 besteld, vandaag nog verzonden. Alle tipi's GRATIS VERZONDEN.
Voor 16:00 besteld, vandaag nog verzonden. Alle tipi's GRATIS VERZONDEN.
Kinderkamer inspiratie voor meer speelplezier op hun kamer!

Kinderkamer inspiratie voor meer speelplezier op hun kamer!

Ben je van plan een kinderkamer te gaan inrichten, of wil je nog meer speelplezier voor je kind creëren? Het is dan altijd even puzzelen hoe je dit gaat doen. Wat heb je nodig? Welke dingen vinden kinderen meestal hartstikke leuk? En hoe maak je het ook nog een beetje praktisch?

Wij gaan je hier antwoord op geven in 10 kinderkamer inspiratie tips. Ze geven je een idee van wat er allemaal mogelijk is. Je kan er natuurlijk zelf ook nog dingen bij verzinnen, of hier een persoonlijke draai aangeven …alles in het belang van meer vreugde voor je kind en fijne speelruimte.

Ontdek ze hieronder en begin gelijk met het opfleuren van de kinderkamer!


Waar begin je met een kinderkamer?

Je kan het beste even (in het geval van compleet nieuw inrichten) in de kamer gaan staan. Zo kan je opsnuiven hoe je dingen het beste een plaatsje geeft in de kinderkamer. Ga ook alles even opmeten voordat je begint, dan koop je niks wat later niet blijkt te passen.

Voor een herinrichting kan je kijken naar de huidige stijl en wat hier een beetje bij gaat matchen. Of je kiest ervoor om alles om te gooien. Het is allemaal mogelijk …maak hier je eigen keuze in.

Neem ook andere factoren mee te denken aan of het een jongens- of meisjeskamer wordt, de leeftijd van je kind en welke voorkeuren deze zelf misschien heeft voor de kinderkamer.


10 leuke kinderkamer inspiratie tips

Laten we beginnen met de tips. We laten je zien welke dingen aan de basis staan van meer speelplezier, maar geven je ook wat extra kinderkamer inspiratie om de boel nog leuker te maken. Je kan ze hieronder bekijken en de kinderkamer snel omtoveren tot een speelparadijs voor je kind.


1. Kies je thema

De eerste kinderkamer inspiratie tip vormt de basis, namelijk het kiezen van een thema. Zo kan je bepalen welke kleuren, stijl en indeling je gaat gebruiken. Je hebt hierbij enorm veel keuze, vaak heb je al een paar factoren die een beetje de richting bepalen. Een jongenskamer zal bv. vaak stoer zijn en een meisjes kamer meer schattig met een roze getint kleurenpalet. Wat overigens niet wegneemt dat je een meisjeskamer ook mans kan inrichten.

De volgende stap is een thema kiezen die het beste bij een kinderkamer past. Kinderen houden vaak van avontuur …je kan er dus een soort safaristijl van maken, een ruimtestation of gewoon een mooie, warme en gezellige plek. Het kiezen van een wat neutraler thema geeft je overigens wat meer mogelijkheden.

Maar je kan hier natuurlijk zelf een weg in vinden, daar ben je vrij in!


2. Gebruik kleine meubels

Voor het interieur heb je natuurlijk ook wat kinderkamer inspiratie nodig, maar zorg ervoor dat je kleine meubels gebruikt. Hoewel het voor zich spreekt is het toch iets waar je rekening mee moet houden. Kleine tafeltjes, stoeltjes, kastjes (mogen soms wel wat groter zijn) en andere speelopstellingen gebruiken maakt het verhaal echt compleet. Zet ook andere (houten) speelobjecten neer bv. een schommelstoel of dingen die echt bij een kinderkamer passen.


3. De vloer van de kinderkamer

De vloer van een kinderkamer speelt ook een belangrijk rol in het speelplezier van je kind. Ze zullen er (zeker op jonge leeftijd) namelijk veel tijd doorbrengen met hun speelgoed. Zorg daarom voor een speelbestendige vloer en kies voor een groot zacht kleed waarop ze zorgeloos kunnen spelen. Je kan eventueel ook de vloer gebruiken voor een landkaart of speelkleed, waarop ze kunnen spelen. Kinderen vinden dit altijd leuk!


4. Een speciaal bed

Een standaard bed is natuurlijk ook prima, maar een speciaal vormgegeven bed (of eentje met extra’s) maakt het wel een stuk leuker. Je kan hierbij denken aan een bed in de vorm van een auto, maar ook er een apart hoekje van maken. Voor meisjes is misschien een prinsessen-bed leuk.


5. Speelplaats met speelgoed

Om te bedenken dat speelgoed een goede optie is, heb je niet veel kinderkamer inspiratie nodig …wel een plekje waar dit kan worden uitgestald. Het is namelijk een goed idee om “zones” in de kinderkamer te maken. Creëer dus een speelplek waar al het speelgoed staat, zodat ze het snel kunnen vinden. Je kan ook een kast, bak of tent in de buurt zetten waar ze het weer in kunnen opruimen wanneer ze klaar zijn ermee, zodat de boel ook een beetje netjes opgeruimd blijft.


6. Krijtbord en tekengerei

Kinderen zijn ook gek op tekenen, kleuren en kunstzinnige uitingen. Hoewel ze heel mooi kunnen zijn, wil je ze liever niet op de muur (tenzij deze hiervoor bedoeld of geschikt is, met bv. een muurschildering). Zet daarom een krijtbord op een plek waar ze mogen laten zien hoe goed hun tekenkunsten zijn. Laat ze er lekker dingen uitproberen, je kan hier ook andere tekenspullen neerleggen.


7. Lees en leerhoekje

Het opdoen van kinderkamer inspiratie doe je met het doel om speelplezier te realiseren voor je kind, maar ook leerprocessen een boost te geven. Een daarvan is het inrichten van een leesboeken hoekje, waar ze kennis kunnen opdoen. Natuurlijk liggen er ook kinderboeken bij, maar probeer hier snel nieuwe titels aan toe te voegen. Leg ook boeken neer waarmee ze worden uitgedaagd en daadwerkelijk veel van kunnen opsteken. Het bieden van die stimulans zal ervoor zorgen dat ze steeds meer willen weten.


8. Tent of eigen huisje

Wat kinderen bovenal het leukste vinden is een eigen huisje in hun kinderkamer. Het geeft ze een eigen plekje van geborgenheid en ze kunnen er hun fantasie de vrije loop mee laten. Daarbij is spelen in en om bv. een indianentent meestal een geweldig leuke ervaring voor ze.

Je kan met deze kinderkamer inspiratie zelf een speeltent maken of kopen. Een speeltent voor je kind bestellen is altijd een goede keuze, maar laat je ook zeker niet uit het veld slaan om er zelf eentje te maken. Wat je keuze ook is, je vindt er alles over op onze website …en kan in onze Blitsr.nl webshop kijken voor een mooi assortiment aan kindertenten.

Het draagt bij aan meer speelplezier, de ontwikkeling van je kind en heeft ongekend veel mogelijkheden.


9. Slimme opbergruimtes gebruiken

Je zal hoe dan ook op een kinderkamer kasten, bakjes en opbergplekjes moeten hebben. De hele berg rommel laten rondslingeren is geen optie en het is af en toe ook weer opruimtijd. Hiervoor zijn natuurlijk verschillende opties.

Probeer ook slim van de ruimte gebruik te maken. Zo heb je vaak bedden, tafels of tenten die heel nuttig zijn om dingen in op te bergen. Door bestaande objecten te combineren met opslagplekken sla je 2 vliegen in 1 klap.

Ga voor wat meer kinderkamer inspiratie en het opslaan van spullen maar eens rondkijken bij verschillende winkels of online …er zal hoogstwaarschijnlijk een wereld voor je open gaan.


10. Nog een kinderkamer inspiratie tip voor meer warmte

Maak de kinderkamer af met leuke spullen die je zelf hebt gemaakt, of die met liefde door mensen cadeau zijn gedaan. Ze geven absoluut nog meer warmte, gezelligheid en aanvulling op een toch al prachtige kinderkamer. Het kan een eigengemaakte lamp zijn, kunstwerkje of een door oma ontworpen kussen. Je kan ze een leuk plekje geven en merken dat ze echt meerwaarde bieden.


Maak een mooie kinderkamer voor je kind!

Nu je een extra dosis kinderkamer inspiratie tot je hebt genomen, kan je ermee beginnen. Zorg dat je kind er veel plezier aan beleeft, leert en zich thuis voelt. Het gaat je zeker lukken!