Voor 16:00 besteld, vandaag nog verzonden. Alle tipi's GRATIS VERZONDEN.
Voor 16:00 besteld, vandaag nog verzonden. Alle tipi's GRATIS VERZONDEN.
Kinderkamer ideeën: speelplezier op hun eigen kamer!

Kinderkamer ideeën: speelplezier op hun eigen kamer!

Veel ouders met een pasgeboren baby of jonge kinderen zoeken vaak manieren om van de kinderkamer iets bijzonders te maken. Je wilt immers dat jouw kind er leuk kan spelen, alles praktisch is ingedeeld en dat benodigde zaken aanwezig zijn. In dit artikel gaan we je laten zien hoe je de kinderkamer nog mooier kan maken voor je kind.

Hieronder vind je 8 kinderkamer ideeën die meer inspiratie bieden tijdens het inrichten van de kinderkamer. Misschien ben je er al bekend met een aantal, anderen zullen je waarschijnlijk verassen. Je zal merken dat kinderen ze in ieder geval heel leuk vinden.

Begin je al nieuwsgierig te worden, lees dan vooral snel verder!


8 kinderkamer ideeën voor een blij kind

Wat ga je allemaal in de kinderkamer zetten? Welke dingen maken je kind meestal heel blij? Waar kan je nog meer over nadenken? Vragen die in de volgende 8 inspirerende tips beantwoord zullen worden. Ontdek deze leuke kinderkamer ideeën hieronder.


1. Een levensgrote wereldkaart

Een kinderkamer bestaat meestal uit alle kleuren van de regenboog, kinderen zijn er dol op. Je kan dus wel begrijpen dat een wereldkaart hier een prachtige aanvulling op is. De kleuren van verschillende landen, het blauwe water en avontuurlijke aan zo'n kaart laat kinderen veel ontdekken.

Ze leren er ook nog veel van en jij kan de namen van de landen vertellen en uitleggen waar die om bekend staan. Kies bij voorkeur wel voor een echte wereldkaart en niet voor een te kinderlijke variant. Het gaat minder snel vervelen en ze zullen er veel meer van opsteken.

Je kan het nog leuker maken door dieren te gebruiken van bv. papier en ze in de gebieden zetten waar ze leven.


2. Leeshoekje met boekjes

Kinderen zijn gek op leren, ontdekken en reuze nieuwsgierig. En je wilt dit natuurlijk alleen maar stimuleren. Geef je kinderen daarom een fijn plekje waar ze boeken kunnen lezen waaruit ze eindeloos veel informatie kunnen halen.

Gebruik hiervoor niet alleen kinderboeken, maar ook andere interessante boeken waar ze ook echt iets uit leren. Zeker wanneer ze opgroeien zal de honger naar meer kennis alleen maar toenemen. Je kan ze die ruimte bieden door er in de kinderkamer al een mooi hoekje voor in te richten.

Het is een van de kinderkamer ideeën die ook een positieve invloed heeft op de ontwikkeling van je kind.


3. Indianentent of speelhuisje

Iets wat eigenlijk in geen enkele kinderkamer mag ontbreken, is een soort van eigen huisje voor je kind. Het geeft ze een gevoel van geborgenheid en kunnen er, naast oneindig veel speelplezier, ook veel dingen leren en ontdekken. Je hebt tegenwoordig veel leuke tentjes die makkelijk in de kinderkamer geplaatst kunnen worden (inclusief leuke accessoires) die erbij horen.

Een van meest populaire (al dan niet de meest gewilde) is de indianentent, ook wel tipi tent of wigwam genoemd. Het komt door de vorm, stijl en het verhaal achter deze spannende tent. Je ziet daarom tegenwoordig veel van die tipi’s in kinderkamers staan en kinderen zijn er werkelijk uren zoet mee.

Kinderkamer ideeën beginnen vaak met een soort basisuitrusting, waar de speeltent er zeker 1 van is.


4. Spulletjes van dierbaren

Hoewel dit misschien leuk is voor een babykamer en wat minder voor een kind dat al wat ouder is …kan het echter in elke kinderkamer worden neergezet. Persoonlijke dingen die cadeau zijn gedaan door dierbaren.

Het kan om ingelijste foto’s gaan, zelfgemaakte lamp in de vorm van een leuk dier, schilderijen, speciale kussens die favoriet zijn bij je kind …zolang het maar van mensen komt die het met liefde hebben gemaakt. Vaak zijn dit familieleden, vrienden of mensen die heel dicht bij je staan.

Je zal merken dat het nog meer warmte geeft in de kinderkamer van je kind.


5. Meubelstukken

Een van de kinderkamer ideeën die het, samen met een kindertent, ook heel goed doet zijn meubelstukken. Kleine tafeltjes, krukjes, schommelstoeltjes of zelfs allerlei leuke opstellingen. Je kan ook aan kastjes denken, waar je dan gelijk ook een hoop van hun spulletjes kwijt kan.

Een leuk hobbelpaardje doet het meestal ook wel goed. Er is best wel veel keuze om er iets leuks van te maken op het gebied van meubeltjes. Maak er wat bijzonders van.

Zorg dat je belangrijk plekken, zoals het eerder genoemde leeshoekje, extra leuk inricht om hier meer stimulans aan te geven …je kind zal die plekjes vaker opzoeken wat vervolgens bijdraagt aan hun ontwikkeling.


6. Mooie kunst aan of op de muur

Je kan natuurlijk kiezen voor een mooi stukje behang, of een kleurrijk verfje aan de muur. Maar zijn jij en je kind wat kunstzinniger …dan bestaat er ook nog een andere optie, namelijk een fantastische muurschildering. Zorg ervoor dat je het thema enigszins neutraal houdt zodat die wel een beetje mee kan groeien met je kind. Het is meestal wel een hele bijzonder ervaring voor je kroost.

Ga je toch voor een leuk behang, kies dan voor afwasbaar behang. Dit is meestal makkelijk schoon te maken voor wanneer er iets opkomt. Voor verf zou je nog kunnen kiezen voor krijtbord verf, waarop kinderen dan zelf kunnen tekenen …en ook dit kan redelijk eenvoudig weer worden verwijderd.

Weer een van de kinderkamer ideeën die aan de basis staat van het totaalplaatje.


7. Knuffels

Kinderen zijn meestal ook dol op knuffels. Ze kunnen ermee spelen of tijdens het uitrusten bij hun neerzetten. Je hebt ze in kleine varianten die overal mee naartoe kunnen worden gesleept, tot levensgrote formaten van bv. wilde dieren. Er is dus een ruime keuze en kinderen zullen er vaak veel plezier mee beleven.

Ze kunnen in de kamer worden neergezet op een leuk plekje en kinderen kunnen er op elk gewenst moment mee spelen.

Meestal doen wilde dieren het wel heel goed zoals tijgers, olifanten, giraffen …het geeft toch een beetje avontuurlijke gevoelens. Maar wellicht heeft jouw kind wel een voorkeur voor bepaalde helden die op dat moment populair zijn. Speel hier een beetje mee om te ontdekken wat ze leuk vinden.


8. Handige opbergruimtes gebruiken

Je kan natuurlijk ook wat kasten neerzetten in de kinderkamer. Het is helemaal ideaal wanneer je speelobjecten kan combineren met opbergruimtes. Denk hierbij bv. aan een indianentent, waar je hun speelgoed kan opruimen of een tafel met daaronder een bak waar spullen in kunnen.

Hoe dan ook is het handig om plaatsen te hebben waar je dingen kan opbergen. De kinderkamer zal vol liggen met speelgoed en andere dingen die bij de kamer horen. Probeer hier dus een oplossing voor te vinden en slim mee om te gaan.

Laat je kinderen ook gaande weg zelf steeds meer opruimen, zo leren ze de verantwoordelijkheid die bij dit soort situaties hoort.


Ga met deze kinderkamer ideeën aan de slag!

Nu je een idee hebt over hoe een kinderkamer nog leuker kan worden gemaakt, is het tijd om ermee te beginnen. Gebruik de tips uit dit artikel en verzin er zelf ook nog meer leuke dingen bij. Hoe je dit doet is heel persoonlijk en niet ieder kind heeft ook precies dezelfde smaak. Zorg er in ieder geval voor dat het een gezellige boel wordt.

Vind je het derde kinderkamer idee leuk? Dan hebben wij in onze Blitsr webshop leuke kindertenten staan, neem maar eens een kijkje. Je zou er natuurlijk ook zelf eentje kunnen maken, door een handleiding hiervoor te gebruiken.

Wat je plannen ook zijn voor een mooie kinderkamer, we wensen je veel succes met het inrichten …maak er iets moois van en iedereen zal er blij van worden, met name je kind!