Voor 16:00 besteld, vandaag nog verzonden. Alle tipi's GRATIS VERZONDEN.
Voor 16:00 besteld, vandaag nog verzonden. Alle tipi's GRATIS VERZONDEN.
Kinderkamer decoratie: wat is hip en hot?

Kinderkamer decoratie: wat is hip en hot?

Om een kinderkamer mooi te maken heb je veel mogelijkheden. Het is belangrijk dat de er kamer prachtig uitziet, garant staat voor speelplezier en ook nog een beetje praktisch is ingedeeld. Je doet er dan ook slim aan om dit hele artikel te lezen, waarmee je veel inspiratie zal opdoen.

We hebben namelijk een 10-tal kinderkamer decoratie tips voor je klaar staan, waar je zeker wat aan hebt. Je kan natuurlijk veel zelf verzinnen maar ook dingen overnemen onder het motto “beter goed gejat dan slecht bedacht” …een eigen draai eraan geven is ook nog een optie. Het belangrijkste is dat de kinderkamer er geweldig uit komt te zien.

Ga snel verder naar onderstaande tips om er gelijk mee te beginnen.


10 fantastische kinderkamer decoratie tips

Laat je verassen door onderstaande 10 tips, snuif wat ideeën op en ga er direct mee aan de slag voor een onwijs leuke kinderkamer.


1. Maak sfeervolle en kleurrijke muren

De kleuren die je op muren gebruikt bepalen voor een groot deel de sfeer in de kamer. Je kan kiezen voor behang, verf of allebei. Ga voor een leuk thema, behang met een mooi patroon of maak met je kind een fantastische muurschildering.

Hoewel dit allemaal leuk klinkt (en natuurlijk hartstikke mooi kan zijn) kiezen de meeste ouders waarschijnlijk toch wat meer voor basiskleuren. Een kinderkamer voor jongens kan blauw en bij meisjes roze worden, of andere kleuren die in de smaak vallen. Het is ook een aanrader voor pasteltinten te gaan …die geven vaak wat meer warmte en stralen ook rust uit.

Er zijn veel mogelijkheden en maak hier je eigen afweging in.


2. Een speciaal bed om in te dromen

Bij kinderkamer decoratie moet je aan alle objecten denken die in de kamer komen te staan, dus ook een leuk bed. Een standaard bed voldoet natuurlijk prima en niet iedereen ziet de behoeft om een thema-bed aan te schaffen. Toch kan het heel leuk zijn voor je kinderen.

Denk hierbij aan een bed dat iets hoger staat boven de grond en de toegangsweg via een trap gaat. Of een bed in de vorm van een boot. Je hebt natuurlijk nog tal van andere bedden die in de stijl van bv. een bepaalde film of stoere helden zijn gegoten.

Ga maar eens zoeken en kies iets leuks uit voor je kind.


3. Lekker kalken met krijt op een krijtbord

Bijna alle kinderen houden van tekenen, kleuren en schilderen. Je kan hiervoor misschien nog wel het beste een krijtbord gebruiken, omdat dit makkelijk verwijderd kan worden en niet teveel kliederboel geeft. Het gaat ook lang mee waardoor het een duurzame investering is.

Je kan een krijtbord neerzetten in een hoekje met verschillende kleuren krijt en een sponsje om alles weer schoon te maken. Wat je ook kan doen is een muur in de kamer verven met krijtbord verf. Dit zal je kind geweldig vinden en ze hebben zo nog meer ruime om hun kunsten de vrij loop te laten.

Het is een kinderkamer decoratie tip die je steeds vaker ziet opduiken en is momenteel een opwaartse trend in de wereld van kinderkamer decoraties.


4. Creëer een kunstgalerie

Een krijtbord is leuk, maar er wordt natuurlijk meer kunst gemaakt. Maak hiervoor een aparte sectie waar deze kunstobjecten kunnen worden neergezet. Het geeft weer een extra dimensie aan de kinderkamer.


5. Versier de boel met leuke accessoires

Je kan op allerlei manieren nog meer kinderkamer decoratie franje aanbrengen om sfeer te creëren. Zo heb je leuke vlaggetjes, stickers, magneten, kussens of kleedjes waarmee je de boel extra knus maakt. Het hoeft ook helemaal niet duur te zijn, want dit soort toffe accessoires heb je vaak al voor een paar euro. Ze maken echter wel een groot verschil in de kinderkamer en zijn ook makkelijk weer aanpasbaar naar iets nieuws.

Ben je iemand die graag zelf dingen maakt? Dan kan je ook een hobbywinkel binnenstappen en daar je knutselwaren bij elkaar sprokkelen. Beleef je er zelf ook nog een beetje plezier aan!


6. Geef ze een eigen huisje

Kinderen zijn dol op tentjes, waar ze avonturen mee kunnen beleven. Het geeft ze ook een plekje van geborgenheid, waar ze gezellig met andere kinderen spelen en ook kunnen uitrusten wanneer ze moe zijn.

Tegenwoordig zijn kindertenten weer helemaal hip en hot en vast onderdeel van de kinderkamer decoratie, met name de tipi tent valt zeer goed in de smaak. Deze indianentent heeft al vele kinderharten veroverd en ouders zijn steeds vaker op zoek naar zo’n leuk huisje voor hun kroost. Verder zijn de tentjes ook enorm veelzijdig.

Zo kunnen kinderen er eindeloos mee spelen, maar ook even in afkoelen …daarbij leren, ontdekken en socialiseren ze er ook mee. Het levert dus ook een bijdrage aan hun ontwikkeling. Wil je meer weten over deze fantastische kindertenten of er eentje aanschaffen, neem dan een kijkje in onze Blitsr.nl webshop waar je verschillende modellen kan vinden.


7. Studiehoekje om gezellig te leren

Je kan bij kinderkamer decoratie ook denken aan een klein hoekje om te lezen. Zet een tafeltje neer met stoeltjes, kussens en accessoires. Maak het gezellig en aantrekkelijk om er een boekje te lezen.

Wanneer je kinderen jong zijn zal het vaak gaan om kinderboeken, maar probeer ze ook elke keer boeken te geven die wat meer uitdaging bieden. Heb je kinderen die al wat ouder zijn dan is het helemaal slim om ze zoveel mogelijk kennis mee te geven. Laat ze lekker veel opsteken van een hoop onderwerpen.

Kinderen willen graag van alles weten, je kan deze interesses dan ook heel goed voeden. Leg ook dingen uit wanneer ze ingewikkeld zijn. Je creëert dan ook weer extra momentjes met je zoontje of dochtertje.


8. Op een slimme manier de ruimtes benutten

Maak de kinderkamer zo ruimtelijk mogelijk, door praktisch om te gaan met de afmetingen ervan. Gebruik slim de hoeken van een kinderkamer, handige opbergruimtes die in bepaalde meubels zitten weggewerkt en maak het midden van de kamer groot. Zo heeft je kind alle ruimte om te spelen.


9. Zet decoratieve meubels in de kinderkamer

Je hebt voor kinderkamer decoratie natuurlijk ook passend meubilair nodig, bij jonge kinderen in een kleine variant. Gebruik dus mini tafeltjes, stoeltjes en kastjes. Verder zal je natuurlijk ook wat grote opbergplekken moeten neerzetten, zodat je een hoop dingen kan opbergen hierin.

Probeer ook leuke meubelstukken uit te zoeken voor je kind. Er zijn een hoop mooie te vinden die bijdragen aan het speelplezier van je kind. Probeer ook zoveel mogelijk te kijken naar de aanwezigheid van geheime opbergruimtes voor bv. speelgoed, dit maakt ze ideaal en zo worden ruimtes optimaal benut.

Denk hierbij aan lades onder een bed, tafeltjes met een bak eronder of praktische opbergvakjes in andere speelobjecten in de kinderkamer.


10. Kinderkamer decoratie vloertips

Je kan heel goed laminaat gebruiken voor een kinderkamer, maar bent natuurlijk vrij te kiezen voor iets anders. Zorg er in ieder geval wel voor dat het tegen een stootje kan. Er zijn ook hele vloerbedekkingen met bv. wegenkaarten die de hele kamer omtoveren in een soort stad. Maar wanneer dit uit de mode raakt zal je weer een hele nieuwe vloer moeten leggen. Bij voorkeur gebruik je voor kinderkamer decoratie speelkleden, matjes en stickers voor op de vloer …ze geven veel speelplezier voor je kind en zijn later makkelijk weer te verwijderen.


Hoe gaat de kinderkamer van jouw kind eruit zien?

Nu is het tijd om echt te gaan decoreren. Ga lekker met kinderkamer decoratie aan de slag. En maak er een waar speelparadijs van voor je kind.