Voor 16:00 besteld, vandaag nog verzonden. Alle tipi's GRATIS VERZONDEN.
Voor 16:00 besteld, vandaag nog verzonden. Alle tipi's GRATIS VERZONDEN.
Indianentent voor je kind: perfect plekje voor uren speelplezier!

Indianentent voor je kind: perfect plekje voor uren speelplezier!

In de wondere wereld van kinderen spelen talloze dingen een belangrijke rol in de bepaling van hoe ze die beleven. Ze gaan op ontdekkingsreis en leren spelenderwijs in rap tempo nieuwe dingen. Hun speelplezier zorgt voor een hoop vreugde, maar is ook een leerproces waarvan ze veel opsteken.

Je kan dit proces een boost geven door een indianentent voor je kind te kopen. Maar hoe levert dat een bijdrage? Het zal je verbazen hoeveel lol ze hieraan beleven, waarvoor ze hem kunnen gebruiken en wat voor een positief effect het heeft op de ontwikkeling van je kind. We gaan je er hieronder kennis mee laten maken.

Zo kom je tot de ontdekking waarom zoveel mensen al een indianentent hebben aangeschaft …en waarom jij er ook verstandig aan doet.


10 pluspunten die een indianentent voor je kind zo leuk maken

Hieronder laten we je een aantal voordelen zien, om je een beeld te geven van wat de indianententen zo populair maakt. De meeste kinderen zijn er echt urenlang zoet mee. Je zal het geheim hierachter ontdekken door verder te lezen!


1. Kinderen houden van geheime plaatsen

Op de eerste plaats houden kinderen van geheime plaatsen. Kleine hoekjes in het huis, dingen waar ze zich achter kunnen verstoppen en schuilplekjes ontdekken om anderen voor de gek te houden. Het zal, naast ontdekken van nieuwe plekjes en de spanning, te maken hebben met een stukje geborgenheid.

Een indianentent voor je kind geeft kinderen ook dat gevoel, omdat het een klein plekje is waar ze alle vrijheid hebben. Ze kunnen zich er gezellig en knus in ophouden, maar ook prachtige avonturen mee beleven.

Je zal merken dat ze er maar wat graag mee in de weer zijn en samen met andere kinderen er veel plezier aan beleven.


2. Je geeft ze een eigen huisje

En je geeft ze ook echt iets dat van hun is, namelijk een eigen huisje. Ze mogen zelf bepalen met wie ze erin spelen, even een boek in gaan lezen of uitrusten na al dat intensieve spelen. Je kinderen een indianentent bieden waarmee ze alle kanten op kunnen, vinden ze maar wat interessant.

De tent kan van binnen zo worden ingericht dat hij nog sfeervoller wordt. Dit kan je doen met zachte kussens, kleed, sfeerlichtjes of andere accessoires. Je kind zal dit geweldig vinden en ze kunnen er zelfs hun speelgoed in kwijt.

Zo is het dus ook echt een tentje waar ze van alles mee kunnen doen, juist die veelzijdigheid maakt het zo leuk voor je kinderen. Daarbij is een indianentent natuurlijk speciaal en heeft het een bepaald karakter, wat het al avontuurlijk maakt. Met name de vorm, stijl en naam van de indianententen laten veel kinderen glunderen.


3. Verbeeldingskracht, fantasie en creativiteit

Je zal merken dat kinderen ook hun verbeeldingskracht flink gaan ontwikkelen. Het neerzetten van een indianentent kan die dan ook zeker boosten. Dat komt omdat ze allerlei dingen gaan verzinnen die ze in en rondom de tent gaan doen. Waarbij ze er een winkel, restaurant of dierentuin van kunnen maken …maar ook de wildste verhalen bij gaan bedenken.

Ze ontwikkelen zo een rijkelijke fantasie en dat komt hun creativiteit ten goede. Doordat ze bepaalde situaties nabootsen, leren ze allerlei praktische dingen die ze later (wanneer ze wat groter zijn) kunnen toepassen in het echte leven. Je kind speelt met veel plezier, maar zal dus ook zo nu en dan generale repetities houden.

Hoe ze er ook mee spelen, je kinderen gaan er sowieso ook veel nuttigs van opsteken.


4. Spelen in en om de tent met ander speelgoed

Een indianentent voor je kind kopen zal er ook toe leiden dat ze vaker in de buurt van de tent gaan spelen. Ze kunnen er speelgoed in kwijt en met andere kinderen bv. bordspelletjes doen, wilde avonturen beleven of er lekker op los kletsen met elkaar. Ze kunnen ook dingen (accessoires) aan de tent bouwen, wat het speelplezier wellicht nog verder zal vergroten.

Het pluspunt voor de ouders is hierbij dat het speelgoed ook redelijk centraal bij de indianentent ligt. Zo kan je kind het weer makkelijk opbergen en slingert het niet door je hele huis. En kinderen weten precies waar ze hun favoriete speelgoed kunnen vinden en er snel mee gaan spelen.

Mooier kan het toch bijna niet?


5. Lichaamsbeweging, nieuwe dingen opsteken en uitproberen

Het is ook zo dat een indianentent voor je kind er toe zal leiden dat ze veel lichaamsbeweging krijgen. In en uit de tent gaan, afstanden schatten en coördinatie worden hierdoor nog sneller ontwikkeld. Doordat ze veel ravotten met andere kinderen worden ze ook sterker. Veel beweging is sowieso gezond en het spelen in en om de tent zal dit zeker nog meer stimuleren.

Ze leren verder nieuwe dingen bv. wanneer ze aan lezen zijn, of met andere kinderen praten over allerlei onderwerpen.

Er worden dingen geprobeerd, leuke mogelijkheden ontdekt en hoe ze in bepaalde situaties het beste kunnen handelen. Het is dus veel meer dan alleen maar leuk spelen. Het draagt bij aan de ontwikkeling van je kind.


6. Hij kan makkelijk overal mee naartoe

Het grote voordeel is dat de indianentent van je kind ook overal mee naartoe kan worden genomen. Gaan jullie lekker op pad, op vakantie of is je kind bij vriendjes of vriendinnetjes aan het spelen? Hij kan in alle situaties makkelijk uit elkaar en elders weer simpel in elkaar worden gezet.


7. Ze socialiseren er met andere kinderen

Het leuke is ook dat kinderen vaak enorm veel praatjes hebben en krijgen, wanneer ze met de indianentent bezig zijn. Hun fantasie wordt getriggerd en zorgt ervoor dat ze van alles en nog wat bij elkaar verzinnen. Indrukwekkende verhalen bespreken ze met vriendjes en vriendinnetjes, maar ook familieleden. Bereid je dus maar vast voor op leuke gesprekken.

Ze zijn dus ook volop aan het socialiseren met andere kinderen, waarbij ze veel dingen leren. Zo moeten ze samenwerken, problemen die zich voordoen oplossen en grenzen van elkaar respecteren. Hierbij zullen mama en papa natuurlijk zo af en toe misschien nog wel even in moeten grijpen.

Doordat ze intensief spelen, leren ze dit soort dingen heel snel.


8. Uitrusten in de indianentent

Na al die drukte is er natuurlijk ook tijd voor wat ontspanning. Eventjes uitrusten in de tent is dan ook de normaalste zaak. Je kan er een zacht kleed met dikke kussen in leggen, waarop ze dan even kunnen bijkomen …soms vinden ze het zelfs leuk om erin te slapen (je kan er bv. een bed half inschuiven om een soort kampeergevoel mee na te bootsten).


9. Een indianentent voor je kind is leuk voor iedereen

Je kind zal er natuurlijk het meeste plezier aan beleven. Maar het feit dat jouw zoon of dochter hier blij van wordt, zorgt ook voor een geluksgevoel bij de ouders. Natuurlijk kan je ook zo af en toe activiteiten organiseren rondom de tent van je kind, waardoor er veel gelachen kan worden met het hele gezin.


10. Binnen en buiten spelen

In de meeste gevallen wordt een indianentent voor je kind op de kinderkamer geplaatst. Maar hij kan natuurlijk ook in een woonkamer worden gezet. Of zelfs buiten, bij mooi weer is dit het ultieme speelparadijs voor jonge kinderen.

Je kan de tent meenemen naar bosrijke gebieden, strand of andere leuke plaatsen. Ideaal voor op pad dus. Hij kan ook vrij compact worden vervoerd, dus je hebt er niet al teveel ruimte voor nodig.

Tevens kan je hem ook meenemen op vakantie, wanneer je kind dat leuk vindt.


De beste indianentent voor je kind bestellen?

Je kan indianententen tegenwoordig overal kopen. Wil je er een van hoogwaardige kwaliteit en tegelijkertijd ook niet te duur uit zijn …neem dan eens een kijkje in onze Blitsr.nl webshop. Je krijgt er geen spijt van!