Voor 16:00 besteld, vandaag nog verzonden. Alle tipi's GRATIS VERZONDEN.
Voor 16:00 besteld, vandaag nog verzonden. Alle tipi's GRATIS VERZONDEN.
Indianentent kopen? Bekijk hier 8 tips voor aanschaf!

Indianentent kopen? Bekijk hier 8 tips voor aanschaf!

Het mag duidelijk zijn dat speeltenten razend populair zijn onder kinderen. Ze kunnen er samen met andere kinderen volop mee spelen, boost hun ontwikkeling en kunnen zich er terugtrekken na avonturen voor wat ontspanning. De reden dat veel mensen een indianentent kopen is vanwege het speciale karakter van deze bijzonder leuke tent, wat veel kinderen maar wat interessant vinden en waardoor hij zeer gewild is.

Maar misschien ben je wel nieuw op het gebied van indianententen, wigwams, tipi’s of andere benamingen die ervoor worden gegeven. We gaan je wat meer wegwijs maken in de wondere wereld van deze spannende tent. En doen dit aan de hand van een aantal praktische tips bij de aanschaf ervan.

Ben je benieuwd waar je op moet letten, kijk dan hieronder snel verder!


8 praktische tips voor het kopen van een indianentent

De volgende praktische tips helpen je bij een indianentent kopen, in verschillende opzichten. Waar je op moet letten bij de tent zelf, voor je kind en welke dingen er nog meer bij komen kijken. Zo ben je goed voorbereid.


1. Leeftijdscategorie van je kind

Net zoals ander speelgoed voor je kind heeft ook een indianentent een bepaalde leeftijdscategorie. Je ziet overigens wel veel verschillende indicaties van 1, 3, tot een leeftijd vanaf 5 jaar. De leeftijd geeft je een beeld van op welke leeftijd van jouw kind, een indianentent kopen een goede optie is.

Het is echter geen vast gegeven, er zijn namelijk ook zat mensen die eerder een indianentent aanschaffen of juist later dan de aangegeven leeftijdscategorie. Zijn je kinderen nog jonger dan de voorgeschreven leeftijd die bij de indianentent staat vermeldt? Dan kan je hem evengoed aanschaffen, zolang je maar een extra oogje in het zeil houdt.

Verder spelen kinderen er meestal een lange tijd mee. Hoe lang dit is zal voor ieder kind anders uitpakken. De tent kan ook makkelijk overgaan op andere familieleden, de tenten van ons merk Blitsr zijn namelijk duurzaam genoeg voor een tweede of zelfs derde ronde.


2. Indianentent kopen bij een specialist is een goede keuze

Je zal een beslissing moeten maken waar je een indianentent gaat kopen. Het voordeel van een specialistische winkel is dat er veel tijd, aandacht en investeringen worden gedaan. Hierdoor heb jij meer garantie dat er een indianentent bij je wordt bezorgd die aan al jouw wensen voldoet.

Er zijn namelijk veel indianentent te vinden, maar ze verschillen ook enorm. Zo kan er om de prijs te drukken gekort zijn in duurzame materiaalsoorten, foutjes in de tent zitten of een partij opeens op zijn. Het komt namelijk vaak voor dat deze in en uit gaan, in een korte periode.

Het is natuurlijk aan jezelf om te bepalen waar je een indianentent koopt, maar je kan hem ook zelf maken …wat overigens ook de nodige voordelen en nadelen heeft …de keuze is volledig aan jou!


3. Gebruiksvriendelijkheid, kwaliteit en prijs

Een ander belangrijk aspect van een indianentent kopen is de gebruiksvriendelijkheid. Je wilt dat hij makkelijk in elkaar kan worden gezet en er een duidelijke handleiding bij zit. Verder moet hij ook net zo simpel uit elkaar gaan voor wanneer je hem elders weer wilt opbouwen.

De kwaliteit van materiaalsoorten speelt ook een significante rol in het speelplezier van je kind, maar ook de duurzaamheid. Het gebruik van een fijne doch sterke stof, een stevige constructie en ruime maatvoeringen vergroten de tevredenheid. Verder weet je ook dat de tent veilig is voor je kind en deze er zorgeloos mee kan spelen.

Je wilt dan tot slot ook nog de beste prijs-kwaliteitverhouding. Natuurlijk kies jij de beste tent voor jouw kind, maar hoef je ook niet teveel te betalen. Wij vinden een lach op het gezicht van al onze klanten belangrijk en bieden dan ook topkwaliteit tegen een eerlijke prijs.


4. Laat de indianentent matchen bij je interieur

Er zijn indianententen te koop in veel verschillende stijlen, modellen en kleuren. Je hebt ze met hele avontuurlijk prints, maar ook met effen kleuren of zelfs pasteltinten. Tijdens je zoektocht naar een mooie tent, kan je hier ook wat extra aandacht aan besteden.

Zo is een wilde print natuurlijk prachtig, maar zijn lichte kleuren misschien een betere match bij de rest van je interieur. Een witte of lichtroze tent laat zich namelijk wat makkelijker blenden bij de rest, dan een knalrode tent met gele bananen print erop. En het mooie is …je kan dan zelf accessoires erbij kiezen die het  verhaaltje helemaal compleet maken.

Ideaal voor wanneer je ook een beetje stijlbewust bent!


5. Het lezen en delen van ervaringen met een indianentent

Ga je een indianentent kopen, neem dan ook even een kijkje bij de ervaringen met de tent. Het is vaak een goede graadmeter voor hoe speeltenten worden ontvangen door de klanten die ze kopen. Wij laten ook onze klanten graag aan het woord, hiermee zijn andere bezoekers maar ook wijzelf geholpen.

Je vindt er wellicht ook nog wel dingen in terug waar je zelf misschien nog niet eens aan hebt gedacht. Vaak geven klanten die een review plaatsen veel details weg over hoe ze een product ervaren. Maak daar dus slim gebruik van.

Bekijk ze ook op Blitsr.nl om te ontdekken wat klanten over onze tenten zeggen.


6. Indianentent aanschaffen vs. zelf maken

Je kan naast een indianentent kopen ook zelf een tipi tent maken. Het is niet heel moeilijk, maar je hebt er wel een duidelijke handleiding voor nodig. Ga er ook vanuit dat het veel tijd kost en je er zo uren mee bezig bent.

Daarbij denken veel mensen dat ze goedkoper uit zijn, wat inderdaad mogelijk is. Vaak is dit het geval bij het gebruik van goedkopere materiaalsoorten, wat uiteindelijk de duurzaamheid niet altijd ten goede komt. En ook het speelplezier (onafgewerkte houten stokken, ongeschikte stof die snel slijt of een niet al te beste constructie). Het nadeel is ook dat je verkoopprijzen betaald voor materialen, waar bedrijven die ze maken inkoopprijzen betalen …waardoor je meer kwaliteit krijgt voor een lagere prijs.

We raden je echter wel aan voor die wat duurdere materiaalsoorten te gaan, het levert namelijk veel meer speelplezier op voor je kind.


7. Toffe accessoires voor nog meer speelplezier

Je kunt een indianentent kopen met of zonder accessoires. Wij hebben leuke combinatie aanbiedingen, die zelfs nog goedkoper uitpakken. Hierbij zitten dan bijpassende accessoires meegeleverd.

Maar je kan natuurlijk ook zelf iets maken of kopen bij een willekeurige andere winkel dat past bij je nieuwe indianentent.

Het zorgt echter hoe dan ook voor een leuker sfeertje, meer speelplezier voor je kind en een passende match met andere dingen in je huis.


8. Sla toe bij leuke kortingen!

Ga je een indianentent kopen dan is het natuurlijk slim om leuke acties in de gaten te houden. In sommige gevallen heb je mazzel en kan je de indianentent voor een lagere prijs aanschaffen. Helemaal wanneer je toch al op zoek bent, zijn dat de spaarzame momenten waarvan je gebruik zou moeten maken.

Maar het is eigenlijk altijd een goed tijdstip om een indianentent te kopen.

Het is een feit dat kinderen ze leuk vinden, er veel kanten mee op kunnen en het bijdraagt aan hun ontwikkeling. Ze bieden dus veel voordelen. Daarbij zijn ze gewoon superleuk om in je huis te hebben staan.


Een indianentent kopen verandert het leven van je kind!

Je zal dus merken dat een indianentent kopen heel waardevol zal zijn voor je kinderen. Dit komt omdat ze enorm veelzijdig zijn. Neem een kijkje in onze webshop en ontdek alle leuke modellen die er beschikbaar zijn.